Script Blocker przy starcie - proszę o pomoc


(korni007) #1

Witam...Zawsze przy starcie otwiera mi się splash screen "Avast Script Blocker" wcześniej tego nie było...W ustawieniach avasta nic nie grzebałem.Proszę o pomoc.Z góry THX :slight_smile:


(Olixxx94) #2

korni007 , daj screena z tego okna lub też opisz je dokładniej.


(goomish) #3

Wyłącz blokowanie skryptów w opcjach Avasta. Albo... odinstaluj płatną wersję Professional, bo pewnie, jeśli za nią (jeszcze?) nie zapłaciłeś po 60 dniach przestała działać jako demo i teraz dopomina się jak może, przy pomocy różnych splashscreenów, okienek itp, o rejestrację/opłatę :-). Zamiast tego zainstaluj darmową wersję Home. Co prawda nie ma ona funkcji blokowania skryptów, ale tak na prawdę, to po co ona komu w antywirusie? Tego typu programy nie do tego przecież służą.


(korni007) #4

Wersję Professional kupiłem...Przeskanuje jeszcze do pewności SpyBotem...Z góry dzięki :slight_smile:


(goomish) #5

SpyBot nic tu nie pomoże. Jeżeli chcesz nadal korzystać ze ScriptBlocera i jednocześnie nie oglądać splashscreena:

Uruchom Avasta (dwuklik na ikonce w trayu) -> Osłona standardowa -> Dostosuj -> Zaawansowane -> /odznacz/ Pokaż szczegółowe informacje o wykonanej operacji.

To samo w Poczta, Osłona Sieciowa itp, itd

Nawiasem mówiąc to jest domyślnie wyłączone, musiałeś sam coś pokombinować :wink:

Acha... link -> http://forum.avast.com/index.php?topic=12026.0 Po angielsku, ale od czego google translate :slight_smile:


(Olixxx94) #6

Wersja strony w Google Translate


(korni007) #7

Ok problem rozwiązany..wszedłem w -> Osłona standardowa -> Dostosuj -> Zaawansowane ->Włącz ekran powitalny <- to odznaczyłem :slight_smile: Pozdrawiam :smiley: