Scroll w myszce nie dziala


(Player C64) #1

Witam wszystkich, zakładam watek bo już jestem bezradny wobec tego problemu a jest on strasznie denerwujący.

Dzisiaj po kilku chwilach spędzonych przed kompem(XP SP3)zobaczyłem,ze nie działa scroll w myszce(bezprzewodowa silvercast z lidla 8)) t.j. nie przewija stron tylko ścisza głośność odinstalowałem stery ponownie zainstalowałem i to samo hmm... dziwne pomyślałem, zmieniłem w ustawieniach myszki zamiast przewijania stron wybrałem inna akcje a tu dalej mi ścisza tą głośność. Wygrzebałem starą myszkę tu scroll działa jak powinien, żeby było śmieszniej tę problemową myszkę podłączyłem do kompa siostry a tutaj tak samo jak u mnie :o :o co się ku*** dzieje -wykrzyknąłem :evil: :expressionless: :oops: .

Panowie i Panie jakieś propozycje mile widziane bo przez ten błachy problem nie mogę normalnie pracować, masakra nie mieć scrolla w Photoshopie i Illustratorze :frowning: . PLEASE HELP


(matio) #2

Jeśli tak się dzieje i u Ciebie i u siostry to znaczy że mysz jest uwalona.


(Player C64) #3

Ale scroll działa tylko nie tak jak powinien, więc myszka chyba OK.


(Vegossj2) #4

a jak działa bez sterowników tj.wywal stery i użyj tylko tych od windy.


(Zigi22) #5

W XP > Start > Panel sterowania > Mysz > Sprzęt > Właściwości > Ustawienia zaawansowane i tam w okienku wybierasz > Przyjmij obecność kółka > OK i Restart, żeby zapamiętało.

Jeśli jest w okienku wybrane > Przyjmij obecność kółka a to kółko nie działa, to należy wybrać co innego np. > Szukaj kółka > OK > Restart i później powrócić w to miejsce i wybrać > Przyjmij obecność kółka > OK > Restart, powinno zaskoczyć.

Tak jest w XP, ale jak jest w Viście nie wiem, myślę, że podobnie.


(Player C64) #6

vegossj2 probowalem nie działa na standardowych windy.

Drach_11 hey ziom coś Ci się pomieszało jeśli wejde we właściwości z poziomu Start > Panel sterowania > Mysz > Sprzęt > Właściwości to już nie ma żadnej zakładki ustawienia zaawansowane tylko ogólne i sterownik :slight_smile: a tam nie ma żadnej opcji z kółkiem.

Jestem coraz bardziej za tym że myszka odmówiła współpracy bo inne klawisze nie działają a jak wcisne zoom+ odpala się WMP hehe wcześniej działało zgodnie z przeznaczeniem, jutro zabieram do pracy i ostateczny test jeśli dalej to samo trzeba będzie się przejechać do sklepu po nową ta historia potwierdza regułę że sprzęty "no name" należy omijać szerokim łukiem ta ma 2 m-ce, pamiętam pierwszego logitecha który służy do dzisiaj a ma gruubo ponad 5 lat.

Dziwna sprawa z tą myszką jeśli ktoś ma jakieś pomysły zapraszam do wpisów.


(Gutek) #7

Mecenas_Gonzo na forum pomagamy bezinteresownie! Poczytaj regulamin!


(Semtex) #8

Nie pisałeś czy wykonałeś najprostszą czynność:wymiana baterii ?? Wiem,może brzmi prozaicznie ale czasem zapominamy o najprostszych metodach.