SE k550i czy Nokia 6300?

Telefony o podobnych funkcjach… Który wybrać? Który robi lepsze zdjęcia?

Złączono Posta : 01.12.2007 (Sob) 19:22

Albo…

Który telefon wybrać tak do 600zł?

Zdjęcia to lepsze robi SE. Ale szczerze mówiąc sam bym się zastanawiał.

A na czym ci w telefonie zależy?

z tych dwóch nokia.

Moje sugestie

Nokia 5300, n70 powinno starczyć

se m600

motorola v3xx v6maxx

se k800 ale używka, w810

Miałem 6300, jak chcesz aby bateria trzymała ci 1 dzien góra to sobie kup…no i jak ci nie zalezy na jakości fotek to bier…:stuck_out_tongue:

Jeden i drugi ma swoje zalety bateria i aparat przemawia za K550i ja go właśnie mam i naprawdę polecam

Ja też go mam więcej + niż - :))

Jeżeli ogólnie do 6 baniek, to masz w czym wybierać od fonów z symbianem po slidery, po ekstra aparaty. Może sprecyzuj.

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=21219

Jeżeli masz trochę czasu wolnego na szukanie oprogramowania to polecam SPV E650. Jeżeli znajdziesz coś czego ten telefon nie ma to będzie coś niebywałego! Ten telefon zmieści w sobie wszystko. Cokolwiek byś chciał. Niestety najnowsze gry z PC na niego nie wychodzą…

No chyba se jaja robisz. 1 dzień? Sformatowałeś dobrze baterię? Jak leży w bezruchu to może ona trzymać (z tego co słyszałem, ale nie sprawdzałem) nawet 14 dni. Przy częstym używaniu trzyma 2 dni, przy średnim 3. Oczywiście, telefon można rozładować w jeden dzień, ale trzeba się przy tym nieźle namęczyć… Tak po dwóch filmach dwugodzinnych może sie uda, ale nie zapominajmy, telefon ma 16,7 mln kolorów! Jak wyświetlacz chodzi ponad 4 godziny to ile baterii zeżre :wink:

Mam ten telefon i nie narzekam. Jest po prostu wypasiony :smiley: Przyznam, ubolewam nad brakiem symbiana, ale obejdzie się i bez niego. Telefony w tej samej co cenie co mój mają za słabe procki i symbian ponoć rewelacyjnie na nich nie działa. Najzwyczajniej w świecie sie tnie…

Co do zdjęć to ci nie porównam do k550i, bo nie wiem jak w tamtym modelu owe fotki wyglądają. Jedynie mogę ci pokazać własne zdjęcia zrobione moim telefonem w Londynie:

pelikan, albo coś do niego podobnego :smiley:

Zdjęcie ze słynnego London eye (to coś po lewo u góry to zapewne odbicie szyby, mnóstwo zdjęć z tego “koła” mi przes to nie wyszło…)

Teraz napiszę moje zdanie na temat SE. MIałem do czynienia z modelem k700i przez dwa lata. Powiem tak, nie znałem osoby, która by z tym telefonem nie miałą żadnych problemów. Było to chyba nie możliwe. Najczęściej spotykanem przeze mnie problemem to był joystick i bateria. Jest dużo zwolenników SE ale i tych, którzy tej firmy nie cierpią (większość z nich miała do czynienia z którymś z tych modelów). A jeszcze nie napotkałem się na osobę, której sie telefony firmy noki nie podobają… Ma mocne, dobrze sprawdzone podzespoły. Dość małą awaryjność.

Biorąc pod uwagę powyższe informację, chyba można stwierdzić, że bardziej sie opłaca brać nokie 6300. No ale to twój wybór, rób co chcesz. Mam nadzieję, że dobrze ci przedstawiłem jeden z telefonów który chcesz wybrać :wink:

Pozdrawiam

Nie ośmieszaj się.

Co ma wspólnego K700i z K550i o którym tu mowa? Chyba tyle co Lądek Zdrój z Londynem.

Ale bzdura. Proponuję byś zorientował się w temacie: telefony jakich marek najczęściej lądują w serwisach.

Chłopie skąd Ty to bierzesz? :lol:

Jedyny fragment Twojej wypowiedzi zgodny ze stanem faktycznym.

Ja Ci powiem, tak. Wczoraj miałem ten sam dylemat, i powiem Ci, ze wybrałem Nokie 6300. Dlaczego? Ma ładniejszy wyglad, a zresztą przeczytałem wiele tematów na temat SE i Nokii. Nokia jest przede wszystkim ładniejsza i (nie wiem nie testowałem) lepiej się pisze sms-y. Nie brałem SE szczególnie dlatego, że jest to telefon dużej klasy, a błąd fabryczny, że telefon nie reaguje na klawisze 4,6,0 i inne to poważny bład jak na telefon tej klasy. Oczywiście nie mówię, że akurat ty możesz dostać taki ,felerny" model, ale nawet nie chodzi o ryzyko, ale o to, że jak będzie zły to bedziesz musiał go serwisować, czekać tydzień lub więcej. Wybór należy do Ciebie, ale ja się zdecydowałem na Nokie 6300 i po niedzieli do mnie przyjedzie…

T-12 można łatwo zauważyć, ze jesteś zwolennikiem SE. :stuck_out_tongue: Ale powiem Ci tak: Przeczytałem wiele for. Byłem na forum Noki 6300 i na forum SE. I jedni i drudzy, wymieniali plusy i minusy tych telefonów. Dlatego to tez zależy do czego bedzie używał ten telefon. SE ma lepszy aparat zgadzam się. Ale za 300zł można mieć już aparat, który robi o wiele lepszy zdjęcia niz SE. Pozdrawiam

Proponuje ci wejść na http://www.nokia6300.pl Tam mam na koncie zapisane, że forum w sumie oglądałem 15 godz. Myślisz, że avatary sobie przeglądałem, czy szukałem więcej informacji na temat tego modelu?

Jakby tu nie patrzeć jest to sony ericsson. I uwierz mi, nie znałem osoby która nie miała żadnej awarii z tym modelem. Nie wierzę, żeby k550i był lepszy…

Pewnie dlatego, że większość ludzi kupuje nokie ;| Wszyscy moi znajomi mają albo nokie, albo se, albo samsunga. Wszyscy chwalą nokie, a ci co mają se (w tym ja) no cóż…