SE K750i czy Nokia 6136?

Hello ! :slight_smile:

Zastanawiam się nad Nokią 6136 i SE K750i

Który jest lepszy wg. was ? Nie oczekuje odpowiedzi typu: "Oby dwa są słabe weź … " I jeszcze jedno, na stronie nokii i orange pisze że ma 8x zoom, a na telepolis i allegro pisze 4x. Wiecie jaki ma ? :slight_smile:

Jak tak pisze na stronie producenta, to tak musi być.

K750 jest lepszy.

A tak poza tym to trzeba było zrobić ankietę.

Może nie aż tak dla końca mi chodzi o to który jest lepszy, ale który byście wybrali ? Btw. EntereX Już zrobiłem xD

Bierz se ma złącze kart pamięci, a nokia nie ma.

Ja bym się nad tym nie zastanawiał. BIERZ K750i:P

Nokia nie ma ? :x A założymy się że ma ?!

A Ty myslisz ze w noki tego nie ma ? Jest to samo co wymieniłeś tylko aparat 1.3 Mpix

Cóż, zaletą ww. Nokii w opozycji do K750i jest w zasadzie tylko WiFi oraz tańsze karty czyli microSD. W pozostałych aspektach 6136 jest poprostu telefonem słabszym.

Wybrałbym zdecydowanie SE K750i.

A zauważyliście, że ten SE jest już stary (ponad dwa lata od wypuszczenia). Ja bym skierował się w stronę Nokii za nowsze podzespoły. Zdjęcia będą słabsze, ale w telefonach nie to się liczy. No i wole clamshelle, czyli telefony z klapką. Kilku kolegów ma k750i i myślę, że to standardowy telefon, popularny, lecz stary, być może jary :slight_smile: Już wolałbym k610i lub k550i od tego SE

A WiFi jest największą zaletą Nokii, nie licząc aparatu bije SE wszystkimi funkcjami na łeb. Wyobraź sobie, siedzisz sobie na ławeczce w parku, lub kawiarni, gdzie są hotspoty, łaczysz się i masz za darmo internet.

Dlaczego to się nie liczy? Dla niektórych osób to bardzo ważna funkcja.

W tej chwili i w tm modelu na pewno dużo fajniejszy jest aparat 2mpix od WiFi. Juz widzę jak śmigasz w internecie na ekraniku 1,8" i 128x160 px. Jak dla mnie troszkę to karkołomne.

Zgodzę się co do K550i :slight_smile:

Tutak pojechałeś ostro :-o

Które “wszystkie” funkcje N6136 masz na myśli?

Tylko żeby mieć WiFi to trzeba mieć bezprzewodowy Modem np. Live Box TP (chyba dobrze napisałem :P) Ale i tak chyba skusze się na Nokie :stuck_out_tongue: