SE Xperia X10 i Opera Mobile 11!

Witam,

wie ktoś w jaki sposób można wyłączyć (zamknąć) Operę? Zainstalowałem dzisiaj najnowszą 11 i myślałem, że już takową opcję dodali. ;/ Brakuje mi tej opcji co w Dolphin, że wciskamy EXIT i pyta czy usunąć pamięć podręczną, historię itp… ;/ Opery w ogóle nie da się zamknąć! A po co ma chodzić w tle gdy nie używam?

Do Skype jest taka fajna aplikacja w markecie jak “Stop Skype”, dzięki niej po kliknięciu automatycznie ubija Skypa, ale do Opery takiego czegoś nie znalazłem. Nie korzystam i nie chce korzystać z Task Killerów ;p

Ustawienia -> Aplikacje -> Dla programistów -> Przytrzymaj BACK zabija proces.

Trzymasz dłużej “wstecz” Back i zabije ci program. Działa na każdym.

A no już to sprawdzałem, niby ubija, ale gdy sprawdzam uruchomione aplikacje to nadal widnieje. Przycisk back ubija proces, ale ten zaraz się uruchamia na nowo. ;x

No dziwne u mnie normalnie ubija. Włączam sobie np jakąś stronę onet.pl. Zabijam backiem. Gdy znowu wchodzę w Operę to znowu jest logo i włącza się od nowa. Masz jakiś dziwny soft mi na x8 android 2.2 działa to tak jak należy.

Mam Custom ROM…

Dobra, a wiesz może jak zrobić, aby przy zamykaniu Opery czyściło historię i pamięć podręczną?

Korzystałem zawsze z Dolphina, jednak ostatnio stał się mułowaty, dlatego zainstalowałem Operę, na PC też mam Operę i synchronizacja mi się podoba. ;p Dlatego na Androida postanowiłem wrzucić Operę.

U mnie na 2.2 operę ubija całkowicie i właśnie Dolphina zostawia i trzeba ubić task killerem.