Seagate Expansion brak ikony bezpieczne usuwanie spzretu

windows10

(edelmann) #1

Witam.

Kupiłem dysk przenośny Seagate Expansion 2 TB podłączyłem i nie widzę ikony bezpiecznego usuwania sprzętu, no więc sformatowałem ten dysk, wyłączyłem komputer, wyjąłem dysk, włączyłem komputer, podłączyłem dysk i dalej to samo, zainstalowałem sterowniki niby po ten dysk i dalej nic.Komenda rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll nie pokazuje nawet tego dysku do odłączenia. Ma ktoś jakieś pomysły, nie chce po prostu wyjmować dysku bez bezpiecznego odłączenia. Gdy otworzyłem menadżer urządzeń i właściwości dysku i wybrałem właściwość: “Bezpieczne usuwanie” pojawiło mi się że nie jest wymagane (obrazek) czy dobrze to interpretuję? Ktoś to już przerabiał?


(Rychu_z_Pragi) #2

Zobacz:

generalnie kieruj się --> https://tinyurl.com/y7ck4tfx


(edelmann) #3

Generalnie nie ucz mnie podstaw systemu, bo mam to zaznaczone, gdyby to było takie proste nie pisał bym na forum.


(CHUDYxp) #4

Jaki model dysku jak go formatowałeś mam dysk tej firmy ale 1TB i też mam tak samo jak ty wartość <fałsz> a dysk działa prawidłowo oraz ikonka przy zegarku się pojawia , ja go normalnie odłączam od USB bez bezpiecznego usuwania sprzętu i nic mu nie jest


(edelmann) #5

Dysk mi działa jak najbardziej prawidłowo, chodzi o to że nie pojawia się ikona bezpiecznego usuwania , nawet jak wymuszę poleceniem rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll to nie pojawia się tam mój dysk przenośny (screen). Sam dysk działa bez zarzutu, Używam go przecież i juz zrobiłem kopię całego dysku twardego PC 002