Czy jest jakiś program, który ładnie pokaże mi daty zdjęć i filmów?
Mam ~1200 zdjęć/filmów, które mają daty, ale system pokazuje “Dawno temu”, a każdy plik z osobna klikać i przeglądać właściwości to mi zajmie dosyć długi czas.
Czy jest jakiś program, który ładnie pokaże mi daty zdjęć i filmów?
Mam ~1200 zdjęć/filmów, które mają daty, ale system pokazuje “Dawno temu”, a każdy plik z osobna klikać i przeglądać właściwości to mi zajmie dosyć długi czas.
Możesz zrobić sortowanie w trybie kolumnowym, bez podglądu miniatur.
To tak mam i widze tylko “Dawno temu” bo faktycznie było dawno. Nie ma jakiegoś programu ?
Dodaj kolumnę Data Wykonania.
Nic to nie dało. Ale znalazłem programik Namexif . Wyczytał datę i ładnie zmienił nazwy plików
Jeśli daty plików są zgodne z datami ich wykonania, to nie ma najmniejszego problemu, każdy menedżer plików tu umożliwia. Dosłownie każdy, ja np. używam Totall Commandera, wystarczy posortować “po czasie” i tak to wygląda:
Natomiast jeśli chodzi o daty zapisane w EXIF, to faktycznie Namexif robi robotę.
Może chodzi by się robił częstszy podział niż “miesiąc temu
” i nagle “dawno temu
”.
np. by robiło do zwijania miesiące z rocznikiem np. “maj 2016
” a nie dawno temu wymieszane z wszystkim co ma przynajmniej 2 miesiące.
Myślałem, że logicznie napisałem i fakt chodziło mi o to co napisał @krystian3w
Ja mam posegregowany każdy rok/miesiąc/dzień.
Teraz pozostaje mi opisać nazwy folderów słowami kluczowymi, aby wyszukać w razie potrzeby co gdzie jest… TYLKO 600 folderów do przejżenia…
Musiałabym szukać po angielsku czy jest jakaś luka w podziale na okresy - może ktoś wymyślił jak dodać bardziej specyficzne bez edycji DLL (np. dodatkowe klucze do rejestru Windows).