Separacja serwisów WWW przez .htaccess?

Witajcie. Troszkę ostatnio rozrósł mi się katalog www. Powiedzmy, że wygląda to tak. mam główny katalog WWW, a w nim podkatalogi strona1, strona2 itd. W każdym podkatalogu są umieszczone pliki danej strony . Niestety jedyne co mogę zrobić w panelu to przekierować daną domenę na wybrany katalog. Opcja oczywiście działa, jednak ostatnio wkradł się chochlik na jedna ze stron i to rozeszło się dalej :frowning: Czy jets jakaś możliwość stworzenia separacji poprzez .htaccess, tak, żeby w takim przypadku chochlik mógł zrobić coś na złość tylko w wybranej domenie (wybranym katalogu) i nie miał możliwości “wyjść” na zewnątrz? Będę wdzięczny za jakieś rozwiązania.

Nie, nie ma. Jedyne gdyby to był twój vps w tedy możesz utworzyć dla każdej strony inny pool php’a z odpowiednim rootfolderem oraz rootfolder na serwerze www. Na hostingach współdzielonych uzyskasz to poprzez kolejny “serwer”. Ewentualnie zainteresuj się hostingiem reseller, tam masz jedną wspólną przestrzeń/transfer/inne ograniczenia, ale możesz tworzyć więcej kont dla poszczególnych witryn.

Może napisz co ten chochlik robi, to może uds się coś podpowiedzieć.

Chcoclik wcina mi jakieś dziwne adresy (powiedzmy /tools-hfdagfkadfg-pagnium-arteso-backuyp-…) (głownie widać to w Google Console) - niestety nie mam tego z pewnością w linkach. Musze najpierw znaleźć i wyeliminować źródło tego cudactwa. Istnieją jakieś skabery do stron www czy coś w ten deseń?

A to już nie moja działka, niestety nie pomogę.