Faktycznie jest reklama. Znika po pobraniu opery.
Będzie co testować, sprawdzać i jakby co, to podam do trybunału europejskiego, albo do róbjaja.pl…
Faktycznie jest reklama. Znika po pobraniu opery.
Najgorsza reklama jaka istnieje to chyba Gemius, strona z jakąś ankietą, która jakimś trickiem otwiera nową kartę… I jest głównym powodem, dla którego używam odpowiedniej wtyczki. Otwieranie kart bez mojej zgody to cios poniżej pasa.
Ryly? Robimy dramat o taką pierdołę ja ta reklama? Skasowałbym ten wątek a autora odesłał do konkurencji A @tomekb za pytanie o AdBlocka sam se powinien dać warna… (Chyba, że nie zrozumiałem kontekstu).
Za co Warna za to, że komuś ta reklama przeszkadza? Przez takie reklamy mozna sobie zasyfić komputer więc po co?? Redakcja ma kase z czego?? Włączam coś przeczytać i piecze w oczy durna reklama Opery waląc fioletowym badź różowy kolorem po oczach. Jak mi przez to siąda oczy to kto odpowie?? Właściciel portalu?? On ma na to … bo kasa leci.
Kontekst jest taki, ze ta reklama ma się pojawiać także ludziom, którzy używają adblocka Stąd takie dyskusje się teraz nagle pojawiły
Ale Ty tak poważnie? Ludzie, weźcie jeden z drugim rozbiegnijcie się porządnie i walnijcie główkami w coś twardego. Może klepki wrócą na swoje miejsce.Reklama znika po kliknięciu w nią, nawet pobierać nie trzeba, można anulować. Czy taki wysiłek przerasta Wasze możliwości?
@freshmeat to dlaczego w pobranych pojawił się plik opera setup.exe.?
Reklama znikła, plik pobrał się bez zapytania.
Nie wiem, mi się nic nie pobrało.
A u mnie pobrało się bez zapytania i bez wyboru.
Co 24 godziny klikaj lub użyj tej Opery; fajne fajne
Chrome (lub fork) pewnie i nie ustawiłeś by pytał. www.ghacks.net/2017/05/18/you-should-disable-automatic-downloads-in-chrome-right-now/
Może masz i rację w ustawieniach nic nieustawiałem
No dobrze, ale reklama powinna miec krzyzyk na sobie, niech się pojawia, a ja tak jak mam wybór kupić Żywiec Zdrój czy Kropla Beskidu tak samo tu mam prawnie wybór chce się w reklame gapić, albo nie to wyłączam, a nie chama natarczywie po oczach.
No i znalazłem https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/poper-blocker-pop-up-blocker/
Pewnie jutro to też przyblokują.
WOW jestes Bogiem Wkleiłem do filtrów uzytkownika Adguard Blocker i dziadostwo znikło (Firefox 57)
Czyli co muszę zrobić krok po kroku ?
Opera z reklamy i z pierwszego linku bezpośredniego w programach:
The file references the protection of the Virtual Address space,1
The resource (type: Rcdata, name: 2001) is invalid,1
The section (name:UPX0) is blacklisted,1
The section (name:UPX1) is blacklisted,1
The first section (name:UPX0) is writable,1
The entry-point is outside the first section,1
The file contains self-modifying code,1
The file references (50) blacklisted string(s),2
The file imports (6) blacklisted function(s),2
Sponsorowane badziewie.
Nic, bo przestało działać
no… tyle to akurat wiem… może jakaś inna tęga głowa coś wymyśli ?