Serwer www nie wyświetla strony

Sprawa jest tego typu że pisze tutaj z prośba o pomoc. Mam serwer dedykowany na którym postawiony jest TS3 . I na którym postawiona była strona www po wykonaniu komend 

apt-get update
    apt-get upgrade

gdzie serwer apache2 sie zrestartował ta strona znikła. Pliki na ftp sa ale po wpisaniu adresu nic nie wyświetla bądź wyświetla Index off / , przeinstalowałem apache2 i nadal to samo. Prosze o pomoc

Upewnij się, że serwer jest uruchomiony.

service apache2 status

Choć z opisu wynika, że niby tak, ale warto jednak sprawdzić. Zajrzyj też do logów, może tam znajdziesz jaką informację.

Akurat pamiętam adres tej strony, bo kiedyś podawałeś ją w innym wątku i wygląda na to, że serwer działa, tyle że nie widzę tam pliku index.htm[l] lub index.php. Wygląda też na to, że serwer PHP nie działa lub Apache2 nie jak obsługiwać skrypty PHP. Upewnij się, że serwer PHP działa.

service php5 status

I że masz włączony moduł php w Apache.

Apache2 is running (pid 330).

php5: unrecognized service

z tym że php5 mam zainstalowany 

root@pvgaming:~# apt-get install php5
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
php5 jest już w najnowszej wersji.

Upewnij się, że moduł php został załadowany. Jeśli to Debian/Ubuntu.

a2enmod php5

Zaglądałeś do logów?

po wpisaniu dostałem informacje 

ERROR: Module php5 does not exist!

w logach wszystkie foldery z tym błędem 

[Thu Jan 29 19:35:47 2015] [error] [client 66.249.78.77] File does not exist: /var/www/misc.php

praktycznie przy każdym pliku jet error  File does not exist

Wpisz e2enmod i klepnij enter, pokaże Ci wszystko moduły do załadowania. Być może u Ciebie to php, a nie php5 lub jeszcze inaczej. Upewnij się, że masz zainstalowany pakiet libapache2-mod-php5 lub o podobnej nazwie. Zajrzałem w źrodło strony i poza wspomnianym wcześniej brakiem pliku index, w kodzie brakuje zamknięć w kodzie php. Nie znam języka PHP, więc może to nie jest błąd, choć wydaje mi się, że tak być nie powinno. Logi też mówią, że pliki nie istnieją, więc musiało stać się coś niedobrego z samą stroną. Kopię zapasową strony, baz danych itp. oczywiście posiadasz?

po wpisaniu 

e2enmod

wyświetla komunikat

root@pvgaming:~# e2enmod
-bash: e2enmod: nie znaleziono polecenia

co do pliku index.php jest ona w katalogu var/www/ 

kopia miała być zrobiona ale nie została zrobiona z tym ze to byla świeżo postawiona strona ona miała 3 dni jeszcze nie zdarzyliśmy pouzupełniać. Ale czysty skrypt tego mam na dysku 

Z tego co się orientuję, te polecenie działa tylko w Debianie/Ubuntu. Jaki system masz na serwerze (po apt-get update/upgrade wnioskuję, że jakiś związany z Debianem, bo raczej nie PCLOS)?

Debian 7.5 stable (Wheezy) (64bits)

W takim razie coś musiało się posypać. Wklej zawartość/var/log/apt/history.log na stronę http://wklej.org i podaj tu tylko link. Spróbuj przeinstalować Apache i PHP.

apt-get install --reinstall apache2 php5

http://wklej.org/id/1617360/ prosze to sa logi. Reinstal nic nie dał 

Zerknij tutaj

https://wiki.archlinux.org/index.php/Apache_HTTP_Server

Extensions > PHP.

Być może powinieneś zamienić mpm_event_module modules/mod_mpm_event.so na mpm_prefork_module modules/mod_mpm_prefork.so.

Sprawdź jeszcze konfigurację Apache’a, może po przeinstalowaniu zmienił się katalog na domyślny, sprawdź czy przetwarza index.html czy co tam masz. Sprawdź uprawnienia do folderu ze stroną.

chmody ustawione dla folderu www na 755. index.html jest przetwarzany katalog domyślny w cfg apatche2 jest var/www i tam właśnie mam pliki. Co do modułów nie posiadam żadnych z nich i też nie mogę ich doinstalować

A czy mógłbyś to wykonać po prostu? Wiesz lepiej? - to ja się wyłączam, nie mam czasu na pomaganie ludziom którzy wiedzą więcej niż ja.

Distra mają swoją własną strukturę. To jest wiki z Archa akurat, ale tutorial uniwersalny. Najpierw wykonaj, potem informuj o wynikach. Dziękuję. To wszystko.

Z tego co widzę, to kombinowałeś coś z instalacją i usuwaniem Apache i PHP po kilka razy, w tym z czyszczeniem plików konfiguracyjnych. Prawdopodobnie zrobił się bałagan i stąd te cyrki, które nie powstały podczas aktualizacji systemu. Na przyszłość staraj się używać opcji --reinstall jak potrzebujesz przeinstalować pakiet. Wywal teraz to wszystko i spróbuj zainstalować na nowo (zrób kopię plików i baz danych).

apt-get remove --purge apache2 php5 php-pear php5-mysql mysql-server phpmydamin
apt-get autoremove
apt-get clean

Zainstaluj na nowo.

apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin

Tak próbowałem, nie ogarniam jeszcze tego wszystkiego tak dobrze uczę się dopiero wiec pytam na forum, będę pamiętał na przyszłość. Ale jak mam zrobić kopie bazy danych jak nie mogę nic odpalić ani phpmyadmin ani nic ?

Użyj mysqldump do wykonania kopii zapasowej bazy danych. Poza tym phpMyAdmin nie służy do tworzenia kopii zapasowych baz danych, on się nawet do tego nie nadaje. Jak chcesz coś przeglądarkowego (graficznego), to zainteresuj się phpMyBackupPro.

Wszystko zrobione i jest bez rezultatu pow klepaniu 

apt-get remove --purge apache2 php5 php-pear php5-mysql mysql-server phpmyadmin

podczas usuwania wyrzuciło

ERROR: Module php5 does not exist!

po zrobieniu wszystkiego nadal to samo 

No to masz ładny bałagan w systemie. Usuń wszystko po kolei, tj. nie w jednym poleceniu. Jak to nie pomoże, to prawdopodobnie czeka Cię reinstalacja systemu.

ok jestem po reinstalu tylko niektóre tabele z bazy danych chyba mi sie zle zakodowaly bo sa krzaczki na stronie