Witam! Niedawno wpadła mi w ręce gra settlers 3, gdy sprzątałem dom i pamiętam, że kiedyś zagrywałem się w tą produkcję, ale wielu misji nie udało mi się przejść. Aktualnie mam windows 10 i
kiedy próbuję zainstalować tą grę to odpala się komunikat:
Setup is unable to find installation languages in
C:\Windows\SysWOW64\InstallShield\Setup.LID.file.
error 105
Nie rozumiem co to oznacza. Czy jest sposób by zainstalować settlersów na windows 10?
Proszę o pomoc.
Zainstalowałem na Win10 Settlers 3 v.1.60 (Złota Edycja z CD-Action) i chodzi prawie normalnie. Uruchamiać trzeba na prawach administratora (w trybie kompatybilności z XP) ale mimo że, pracuje w trybie pełnoekranowym wokoło ekranu jest biała ramka. W Win7 białej ramki nie ma.
Ponawiam pytanie: Jak zainstalować grę “Settlers 3” złota edycja jeśli wyskakuje błąd który napisałem powyżej. Nwm czy to ważne ale komputer kupiłem w Niemczech tak samo jak i grę.
To nic nie da:)
Miałem analogiczna sytuację z Master of Orion 3, gra archaiczna, kupiona legalnie, żadna kompatybilność etc nie pomagała. Pomogła dopiero inna kopia gry…
Zagrać zagrasz, możliwości jest kilka.
Teoretycznie możesz wykorzystać emulator starego windowa (odpalasz okno z innym systemem - bardziej skomplikowane), druga opcja to właśnie nowa wersja starego oprogramowania. Kuriozalne jest to, że żadnego oficjalnego patcha nie ma (wiek), a gdyby odpalić jakąś cracowaną edycję z “nielegalnego” (nie jestem prawnikiem, trudno mi więc ocenić jaka jest legalność oprogramowania w przypadku “uszkodzenia nośnika” i zainstalowania z innego, mogę się mylić ale korzystanie z kopii na włąsny użytek CHYBA jest chyba dopuszczalne) to pewnie by zadziałała jakimś cudem…
tylko że directx 7.0a, który jest potrzebny do settlersów 3,
też się nie instaluje na windows 10 nawet w trybie zgodności jest po prostu nie kompatybilne.