Sielly
(Sielly)
13 Lipiec 2008 20:39
SETUP.EXE - Nieprawidłowa relokacja biblioteki DLL systemu
Mam taki sam problem jak na screenie tylko że nie z RTHDCPL.EXE tylko z SETUP.EXE, błąd wyskakuje gdy chce cokolwiek zainstalować, pomóźcie, prosze…
oto komunikat (nie chciało mi się robić screena, sorry):
SETUP.EXE - Nieprawidlowa relokacja biblioteki DLL systemu.
Biblioteka systemowa DLL user32.dll została zrelokowana w pamięci. Aplikacja nie będzie działać prawidłowo. Powodem relokacji bylo to, że biblioteka DLL C:\WINDOWSsystem32\SHELL32.DLLzajmowała zakres adresów zarezerwowany dla bibliotgeki DLL. Należy skontaktować się z dostawcą w sprawie nowej biblioteki DL
Uruchom komputer z płyty instalacyjnej XP. Wejdź do konsoli odzyskiwania (gdy pierwszy raz pojawi się opcja naprawiania systemu).
Wpisz:
MAP ARC
i zapamiętaj pod którą literą jest napęd
Następnie wpisz:
expand X:\i386\user32.dl_ c:\windows\system32\
(po expand i przed c:\windows jest spacja)
gdzie X-napęd, C-dysk systemowy
Jeżeli nie działa to:
expand X:\i386\user32.dl_ c:\windows\system32\user32.dll
Sielly
(Sielly)
13 Lipiec 2008 20:44
Uruchomić z zwykłej płyty z windowsem czy z dykietki startowej?
i czy expand X:\i386\user32.dl_ czy expand X:\i386\user32.dll_ czy expand X:\i386\user32.dll ? (dla pewności pytam)
Z płyty instalacyjnej windows
expand X:\i386\user32.dl_
(ostatnia literka zamieniona na _)
Sielly
(Sielly)
13 Lipiec 2008 20:50
a nei da się nei z płyty windowsa? bo wczoraj (góra przedwczraj) jej używałem a jak czegoś używam to zazwyczaj potem tego nie moge znaleść (nie ma w napędzie, uprzedzając komentarze)?
Potrzebna jest płyta instalacyjna z Twoją wersją windowsa.
Sielly
(Sielly)
13 Lipiec 2008 20:55
***, a nie pomogło by jak by mi ktoś podesłał jego SHELL32.DLL ?
Sielly
(Sielly)
21 Lipiec 2008 16:35
nie pomogło, już to próbowałem i jeszcze raz spróbowałem ale nie działa, chce zainstalować tylko jedną głupią grę
W dniu 21.07.2008 , o godzinie 18:35 został dopisany post przez Sielly
Podbijam temat, bo nikt nie będzie szukał tematu na 2 stronie, więc jest na to jakaś inna rada? Moze niech ktoś zuploaduje mi user32.dll?
pakeroso
(pakeroso)
21 Lipiec 2008 21:37
Ja też pierwszą rzeczą, którą bym zrobił to zainstalował poprawkę KB935448 …no ale skoro piszesz, że nie pomogło…
mój user32.dll