SETUP.EXE - Nieprawidłowa relokacja biblioteki DLL systemu

SETUP.EXE - Nieprawidłowa relokacja biblioteki DLL systemu

Mam taki sam problem jak na screenie tylko że nie z RTHDCPL.EXE tylko z SETUP.EXE, błąd wyskakuje gdy chce cokolwiek zainstalować, pomóźcie, prosze…

oto komunikat (nie chciało mi się robić screena, sorry):

SETUP.EXE - Nieprawidlowa relokacja biblioteki DLL systemu.

Biblioteka systemowa DLL user32.dll została zrelokowana w pamięci. Aplikacja nie będzie działać prawidłowo. Powodem relokacji bylo to, że biblioteka DLL C:\WINDOWSsystem32\SHELL32.DLLzajmowała zakres adresów zarezerwowany dla bibliotgeki DLL. Należy skontaktować się z dostawcą w sprawie nowej biblioteki DL

Uruchom komputer z płyty instalacyjnej XP. Wejdź do konsoli odzyskiwania (gdy pierwszy raz pojawi się opcja naprawiania systemu).

Wpisz:

MAP ARC

i zapamiętaj pod którą literą jest napęd

Następnie wpisz:

expand X:\i386\user32.dl_ c:\windows\system32\

(po expand i przed c:\windows jest spacja)

gdzie X-napęd, C-dysk systemowy

Jeżeli nie działa to:

expand X:\i386\user32.dl_ c:\windows\system32\user32.dll

Uruchomić z zwykłej płyty z windowsem czy z dykietki startowej?

i czy expand X:\i386\user32.dl_ czy expand X:\i386\user32.dll_ czy expand X:\i386\user32.dll ? (dla pewności pytam)

Z płyty instalacyjnej windows

expand X:\i386\user32.dl_

(ostatnia literka zamieniona na _)

a nei da się nei z płyty windowsa? bo wczoraj (góra przedwczraj) jej używałem a jak czegoś używam to zazwyczaj potem tego nie moge znaleść (nie ma w napędzie, uprzedzając komentarze)?

Potrzebna jest płyta instalacyjna z Twoją wersją windowsa.

***, a nie pomogło by jak by mi ktoś podesłał jego SHELL32.DLL ?

Zainstaluj to: http://www.microsoft.com/downloads/deta … oContainer

nie pomogło, już to próbowałem i jeszcze raz spróbowałem ale nie działa, chce zainstalować tylko jedną głupią grę :confused:

W dniu 21.07.2008 , o godzinie 18:35 został dopisany post przez Sielly

Podbijam temat, bo nikt nie będzie szukał tematu na 2 stronie, więc jest na to jakaś inna rada? Moze niech ktoś zuploaduje mi user32.dll?

Ja też pierwszą rzeczą, którą bym zrobił to zainstalował poprawkę KB935448 …no ale skoro piszesz, że nie pomogło…

mój user32.dll