SGSII Problemy po zainstalowaniu androida 4.1.2

Witam

Kilka dni temu zakupiłem używany telefon Galaxy SII. Telefon miał brandowany Android 2.3. z Play. Postanowiłem wgrac wedlug instrukcji z forum android przez ODIN ten ROM http://www.hotfile.com/dl/194996036/ac6 … O.zip.html Jest to ponoc oryginalny soft samsunga… Po wgraniu telefon normalnie sie wlaczyl, jednak dziwnie sie zachowuje i nie wiem czy tak ma byc?.

1.W aparacie nie ma pokazanej liczby zdjec i godzin jakie moge wykonac.

1. nie moge usunac aplikacji ktore sa zainstalowane. Naciskam na ikone przeciagam na kosz i sie nie usuwa aplikacja.

2. Bateria szybko sie konczy.

3. Zdarza sie ze telefon nie informuje dźwiękiem o powiadomieniach ( powiadomienia z FB, SMS)

4. Funkcja inteligentnego podtrzymywania wywietlacza tez dziala dziwnie bo po 30 sekundach on i tak sie sam wygasza.

Czy to znaczy ze zalatwilem telefon ? Jestem poczatkujacy w systemie android.

Spróbuj jeszcze raz przeflashować telefon odinem, po wszystkim zrób faktory reset w recovery i wtedy sprawdź.

Jak nie zadziała możesz spokojnie wrócić do 2.3 GB albo 4.0 ICS.

Tu: http://forum.android.com.pl/f168/i9100x … ck-267312/ masz poradnik do JB i w tym samym dziale masz pozostałe romy.

ROM pobierz stąd http://www.sammobile.com/firmwares/1/?m … O#firmware

i przeflaszuj telefon jeszcze raz.

1. Nie rozumiem.

2. Niektórych aplikacji zamieszczonych przez producenta nie usuniesz. W niektórych telefonach żadnej nie usuniesz.

3. Powinno być +/- tak jak pod 2.3.

Nie, nie załatwiłeś telefonu ;>

Ok sprobuje. Interesuje mnie tylko oryginalne romy poniewaz tel jest na gwarancji jeszcze 15 miesiecy wiec nie oplaca mi sie rootowac zmieniac kernele zeby jeszcze nie pogorszyc :slight_smile:

1. W androdzie 2.3 byla obok symbolu telefonu liczba ile jeszcze mozna zrobic zdjec/nakrecic minut filmu tu nie ma

2. Chodzi mi o aplikacje ktore zainstalowalem przeciagam i nic zadnej reakcji, dopiero wejscie w menagera pozwala usunac aplikacje.

1. Sądzę, że mogli po prostu to wywalić.

Sądzę, że najprościej byłoby ci przywrócić oryginalny 2.3 z Play i zaaktualizować do 4.0.4 przez Kies. To oficjalny program od Samsunga.

Tym bardziej, że jesteś początkujący w te klocki. Co prawda na 4.1 musiałbyś trochę poczekać, ale ponownie zaktualizowałbyś prosto przez Kies.

Jeśli jednak chcesz się czegoś nauczyć, to baw się Odinem :wink:

Jak zrobisz downgrade do 2.3 to powodzenia z włączeniem telefonu uwalisz boot loadera.

Ja tak niechcący uwaliłem telefon ale mi go naprawili :slight_smile:

Jak zrobisz factory reset to musisz zrobić tez wipe chache.

A jak sie robi wipe cache ?

No własnie zaraz po otrzymaniu telefonu podpinałem do KIESA ale nie mógł znaleźć telefonu nawet ze sterownikami. Wiec zdecydowałem się na ODINA z KIESem dałem spokoj. Po przeczytaniu paru postów były zapewnienia ze to bezpieczna metoda, wiec spróbowałem. Najważniejsze żeby nie uwalić telefonu bo jak dla mnie trochę kosztował :> Sprobuje jeszcze ten soft z SAMMobile przez ODINA :smiley: