Kilka dni temu zakupiłem używany telefon Galaxy SII. Telefon miał brandowany Android 2.3. z Play. Postanowiłem wgrac wedlug instrukcji z forum android przez ODIN ten ROM http://www.hotfile.com/dl/194996036/ac6 … O.zip.html Jest to ponoc oryginalny soft samsunga… Po wgraniu telefon normalnie sie wlaczyl, jednak dziwnie sie zachowuje i nie wiem czy tak ma byc?.
1.W aparacie nie ma pokazanej liczby zdjec i godzin jakie moge wykonac.
nie moge usunac aplikacji ktore sa zainstalowane. Naciskam na ikone przeciagam na kosz i sie nie usuwa aplikacja.
Bateria szybko sie konczy.
Zdarza sie ze telefon nie informuje dźwiękiem o powiadomieniach ( powiadomienia z FB, SMS)
Funkcja inteligentnego podtrzymywania wywietlacza tez dziala dziwnie bo po 30 sekundach on i tak sie sam wygasza.
Czy to znaczy ze zalatwilem telefon ? Jestem poczatkujacy w systemie android.
Ok sprobuje. Interesuje mnie tylko oryginalne romy poniewaz tel jest na gwarancji jeszcze 15 miesiecy wiec nie oplaca mi sie rootowac zmieniac kernele zeby jeszcze nie pogorszyc
W androdzie 2.3 byla obok symbolu telefonu liczba ile jeszcze mozna zrobic zdjec/nakrecic minut filmu tu nie ma
Chodzi mi o aplikacje ktore zainstalowalem przeciagam i nic zadnej reakcji, dopiero wejscie w menagera pozwala usunac aplikacje.
No własnie zaraz po otrzymaniu telefonu podpinałem do KIESA ale nie mógł znaleźć telefonu nawet ze sterownikami. Wiec zdecydowałem się na ODINA z KIESem dałem spokoj. Po przeczytaniu paru postów były zapewnienia ze to bezpieczna metoda, wiec spróbowałem. Najważniejsze żeby nie uwalić telefonu bo jak dla mnie trochę kosztował :> Sprobuje jeszcze ten soft z SAMMobile przez ODINA