Shareaza

Tak się już dłuższy czas zastanawiam czemu nie ma w vortalu programu Shareaza? To według mnie jeden z najlepszych programów P2P szybko zdobywający popularność. Łączy się z sieciami Gnutella, eDonkey2000, macierzystą Gnutella2, obsługuje Bittorrent i Piolet. Jest na licencji Open Source, nie zawiera żadnych szpiegów, adwaru itp. Program jest również w języku polskim. Strona domowa: http://www.shareaza.com/

Bardzo prosze o umieszczenie go w vortalu. Mam nadzieję że trafiłem z działem :smiley:

No z działem trafiłeś. Jednak na Vortalu jest opcja zaproponuj program i to tam się załatwia takie propozycje.

Tak wiem ale coś mi ta opcja nie działa :? Pisze że przekroczono czas połączenia z serwerem. Więc postanowiłem załatwić to tutaj :slight_smile:

A gdzie można się dowiedzieć czy zaproponowany program już był rozpatrywany albo jaką dostał (Waszą ) opinię czy ocenę …

i czy będzie wystawiony na wortalu czy nie…??

Jaką dostał opinię i ocenę to można zobaczyc na Vortalu. Jak oczywiście zostanie opublikowany.

No to na pewno ale czy można gdzieś przeczytać dlaczego np nie zostanie opublikowany … jakie są powody że nie zostanie …

Bo przecież wszystkie nie są wystawiane …

Nie nie można niestety. :?

Przykro mi ale dostajemy przynajmniej kilkadziesiąt propozycji dodania nowych programów dziennie… Gdybyśmy mieli z każdym użytkownikiem prowadzić korenspondencję na temat “dlaczego dany program nie został opublikowany” itd. to redakcja musiałaby obejmować nie kilka osób ale kilkadziesiąt. Nie znaczy to oczywiście, że z nikim nie korenspondujemy - po prostu dziękujemy za przesłaną propozycję ale jeżeli zostanie odrzucona to już o tym nie informujemy z powodów j.w. Generalnie najlepszą formą kontaktu z nami jest e-mail - adresy są na stronie vortalu.

Co do samego programu Shareaza to od jakiegoś czasu sceptycznie zapatrujemy się na programy p2p ze względu na dużą dyskusyjność ich propagowania w świetle idei jakie nam przyświecają. Niemniej zastonowimy się na tą propozycją.

Ok dzięki za odpowiedź ale ja nie proponowałem tego programu a jedynie zapytałem tu o taką kwestię z tymi programami i wszystko już wiem.

Program który ja kiedyś proponowałem to CCleaner.

Pozdrawiam. :lol: