Na stronie ShowMax wpisałem swój e-mail i hasło do ShowMax. Następnie chciałem skorzystać z 14 dniowego okresu próbnego i przez przypadek wcisnąłem metodę płatności PLAY. Po czym się aktywował okres na 12 miesięcy bezpłatnie.
Rezygnację mam złożyć do 14 dni czy przed końcem 12-go miesiąca?
Skąd ShowMax zarejestrował, skoro nie podawałem numeru telefonu ani SMSem nie potwierdzałem?
Mało pisze na temat rezygnacji. Ogólnie pisze, że można zrezygnować ale nie pisze czy do 14 dni czy do 12 miesiąca. Poza tym jakiś dziwny formularz trzeba wypełniać na dane Holenderskie.
Powiedzcie skąd ShowMax wyciągnął numer z karty? Wg. mnie słabo jest to rozwiązane, bo można się podłączyć do jakieś sieci mobilnej i komuś włączyć showmax bez żadnego potwierdzania.
Jemu pobrało numer karty SIM/numer telefonu z tego co rozumiem. Jeśli rejestrował się na telefonie, a jeszcze lepiej przez apkę, to jest to jak najbardziej możliwe, ale na pewno wyraził na to też zgodę
Okres próbny trwa 14 dni na ShowMax lecz kliknąłem pobieranie opłat przez Play sądząc, że wyskoczy mi taka formatka jaką dodał krystian3w, lecz nie wyskoczyła. Jak kliknąłem pobieranie płatności przez Play to kolejna zakładka była “czekamy na potwierdzenie aktywacji przez Play”. Z tym, że ja żadnego numeru nie podawałem ani żadnym SMSem nie potwierdzałem.
Także okres próbny trwa 14 dni z tym, że jak dodaje się na ShowMax skorzystanie z darmowego korzystania przez 14 dni z Play okres się zmienia na 12 miesięcy. Tylko pytanie czy do 14 dnia najlepiej wypowiedzieć czy dopiero w 12 miesiącu?
Przeprowadzając te kroki korzystałem z PC, który łączył się bezprzewodowo z routerem. W routerze karta z play, lecz skąd ShowMax ściągnął ten numer z routera?
Gdy okres promocyjny będzie się zbliżał do końca, poinformujemy Cię o tym SMS-em. Możesz wówczas zdecydować, czy chcesz nadal korzystać z usługi za 19,90 zł miesięcznie. Jeśli nie wyłączysz usługi w Play24 od kolejnego okresu rozliczeniowego zaczniemy naliczać standardową opłatę za Showmax. Serwis możesz wyłączyć w dowolnym momencie.
W jaki sposób wszedłeś na stronę showmax.com aby się zarejestrować? Czy przypadkiem nie z jakiegoś linka promocyjnego, wysłanego przez Play na twój adres mailowy?
Wchodzisz na swoje konto Play: https://24.play.pl logujesz się, przechodzisz do zakładki Pakiety i usługi https://24.play.pl/Play24/Services część "Telewizja"
ShowMax - 12 miesięcy bez opłat, potem 19,90 zł/mc z możl… sprawdzasz stan, jeśli jest “włączony” to masz aktywny na 12mc od dnia aktywacji. Możesz w każdej chwili deaktywowć (tylko po co), albo wyłączyć przed upływem 12mc.
W regulaminie oferty promocyjnej jest jeszcze (o ile dobrze pamiętam), że jeśli nie korzysta się przez jakiś czas (chyba 3mc) to usługa zostanie automatycznie wyłączona. Kiedyś tak aktywowałem Tidal, dawno nie korzystałem i mam automatycznie wyłączony (właśnie sprawdziłem). Dotyczy to również Showmax, ale warto się upewnić.
Pamiętaj, że jeżeli np. podpiszesz umowę na promocję Showmax z Play w marcu, a aktywujesz Showmax na stronie showmax.com w czerwcu, to będziesz korzystał z dostępu do Showmax przez 9 miesięcy (liczy się data podpisania umowy z operatorem Play).
Wodzu - wszedłem na główną stronę ShowMax i wybrałem 14 dniowy okres próbny, nie wchodziłem przez żadne linki.
Także skąd ShowMax powiązał się z routerem i wyciągnął numer?
prozor - z marcem nie ma co już mieszać, zrobiłem to wczoraj i wolę się upewnić jak jest z rezygnacją, bo jeżeli tak szybko umowę zawarłem bez podawania numeru ani potwierdzania to kontrolka się zapala.
Teoretycznie zakładając, mogę na weekend jechać w góry. W pensjonacie jest router z kartą z play. Mogę to samo zrobić i powiązać ShowMax z Play. Wyjadę z pensjonatu a za klika miesięcy właściciel dostanie fakturę podwyższoną o 20zł. No coś jest nie tak.
No to do niczego walidacja jak w pensjonacie internet mobilny i stwierdza że sobie wyciągnie jego numer - jakoś się da:
Spoiler
tak kiedyś działało mobilne iBoa w Abonamencie T-Mobile, że logowało bez problemu i pytania o numer. Jak ktoś miał prepaid to był przekierowywany lub był komunikat że musi z strony “i tak tak” skorzystać.
Myk działał też spod Windowsa, tak można było sobie sprawdzić zużycie internetu na modemie przykładowo (więc gdzieś na poziomie operatora szedł numer i był “wpisywany w locie” do formularza).
Wersja pełna wymagała już podania chyba numer i potem kodu do logowania z SMS-a (a jak się miało router bez obsługi podglądu SMS-a to trzeba było kombinować). Nie należy tego mylić z stroną iBoa T-Mobile.
A obecnie to może dalej utrudniać też logowanie na stronę T-Mobile, bo pewnie wciąż przewiduje że chcemy się logować na numer SIM z routera / Modemu a nie np. innego numer telefonu.
Widać wygoda ponad wszystko.
Myk może się udawać bo jest przekierowanie na stronę play w celu aktywacji promocji:
Jak widać chyba każdy operator idzie na przewidywanie z jakiego numeru chcę aktywować.
@fiku1 - więc najlepiej zobacz na internecie mobilnym na swoje konto Play24 (lub na Wi-Fi gdzie wiesz że nie jest udostępniane przez sieć play), jak tam nie będzie nigdzie aktywowane to pewnie aktywowałeś właścicielowi pensjonatu i się pewnie skapnie za jakieś 8 miesięcy jak dokładnie nie sprawdza konta?