Więc tak: Mam 2 komputery (PC i Laptop) i router D-Link i chciałbym za pomocą sieci bezprzewodowej wymieniać się między tymi komputerami danymi. Niestety jestem zielony w tych sprawach a bardzo by mi się to przydało. Szperałem już dużo w googlach ale nie moge dojść do ładu. Na laptopie mam Viste a na PC XP. Bardzo proszę o pomoc ! Z góry dzięki:)
Więc tak: zakładam, że to router bezprzewodowy i jeśli chcesz żeby wszystko było stricte bezprzewodowe to i komputer stacjonarny ma kartę sieciowa bezprzewodową!
Router po włączeniu powinien mieć już domyślnie ustawioną sieć bezprzewodowa (default), która to wykrywamy na naszych komputerkach i się z nią łączymy (domyślnie D-Linki nie są zabezpieczone).
Dostęp do routera(aby pozmieniać ustawienia) masz przez przeglądarkę www a dane dostępowe pod routerkiem lub/i w manualu (Default Settings).
Tak, chcem przesyłać pliki między dwoma komputerami. Ta lekturka jakoś mi nie pomaga za bardzo… Najlepiej jakby ktoś napisał mi krok po kroku co mam ustawić w obu komputerach. Kurcze nie mogę się połapać w tym wszystkim za bardzo no:/ Ale cóż może damy radę! Proszę o pomoc!