Sieć LAN na bluetooth

Witam,

Proszę o pomoc, w najbliższym czasie mam zrobić taka małą sieć LAN na na blutooth. Sytuacja będzie wyglądała tak. Klienta ma notebooka w którym ma interenet oraz wbudowanego bluetootha, ma również komputer stacjonarny z adapterem bluetooth wpiętym na USB. Chce mieć internet na tym kompie stacjonarnym ale uparł się że musi to być bezprzewodowe przez właśnie bluetootha. W jaki sposób mam skonfigurować laptopa i ten stacjonarny komputer żeby istniała możliwość korzystania z intka na stacjonranym? Na laptopie jest XP, na stacjonarnym albo XP albo 98.

odrazu mu powiedź że będą to bardzo niestabilne łącza co chwila zrywające się połączenia i w dodatku bardzo bardzo wolne i nie ma sensu w ogóle opisywać jak to zrobić , pozatym jaki dostęp do sieci w tej chwili klient posiada?? w tym laptopie , a jeżeli ma to być w miare szybka bezprzewodowa sieć to wykonuje się to na kartach wifi (możliwe że lapek klienta ma już wbudowane wifi)

ja wiem, bo czytałem że połączenie takie jest słabe, neistabilne i ogólnie do du…y, ale on uparł się na taki typ komunikacji.

to już nie chodzi o to że jest słabe ale w większości przypadków niemożliwe jest otwarcie stron , stron które obecnie zawierają mnóstwo grafiki a łącze bluetooh bedzie działać na pozimie 1-2kbp/s co w konsekwencji, przeglądarki będą wyświetlały komunikat “przekroczony czas” “połaczenie niemożliwe do zrealizowania” .Wydaje mi się że ten twój klient pozostał w 20 wieku a może i jeszcze dalej bo w 20 wieku to nawet najsłabsze modemy telefoniczne działały szybciej (28kbp/s). Niech on sobie nie myśli że sieć która praktycznie nie będzie działała będzie tańsza od sieci wifi (2 dongle bluetooh w miare stabilne i nie tracące przy każdym wyłaczeniu kompów autoryzacji to wydatek rzędu 150-200zł ,producent Microsoft lub Toshiba) cena routera wifi średniej klasy około 150zł do tego karta wifi na pci(ostatecznie usb) do kompa stacjonarnego (nie znam cen ) w lapku prawdopodobnie moduł wifi zamontowany myśle że w 300zł ze wszystkim by się zmiescił a sieć śmiga na łączu 54Mb/s