Mam dziwny problem z siecią. Używam adaptera D-Link DWA-121 i kiedy łączę się z siecią w moim mieszkaniu, mam wrażenie, że co chwilę internet się rozłącza (nie na długo, są to ułamki sekund zwiechy, ale jednak). Problem kumuluje się, gdy chcę pograć w jakąś grę sieciową typu League of Legends czy Overwatch. W Overwatchu wygląda to podobnie jak w przeglądarce, czyli co chwilę postacie “zamrażają się”, po czym gra wraca do normalności. W lol’u jest jeszcze gorzej, nie da się w niego właściwie grać, bo mam cały czas ping w okolicach 5000 i “attempting to reconnect”. Mam pewność, że to raczej problem z moją siecią w mieszkaniu, bo gdy zmieniłem połączenie na tethering z sieci komórkowej, ping stał się normalny i grało się komfortowo.
Bardzo proszę o pomoc, ta sytuacja jest dla mnie uciążliwa, zwłaszcza że to nowy komputer i nie mogę się nim w pełni nacieszyć przez takie problemy. ;D
W właściwościach wyłącz protokół IPv6. Sprawdź czy masz odhaczone oszczędzanie energii w konfiguracji adaptera. Konfiguracja/Zawansowane poszukaj czy masz opcję Selective Suspend jeżeli tak - disable.