Ja bym ten wątek zakończył.
No to może tradycyjnie w takim razie
AM3 LOKALIZATOR KLUCZY KEYFINDER BRELOK NA GWIZD - Sklep internetowy AGD i RTV - Allegro.pl .
Przykleisz na butapren do telefonu i problem z głowy…
@betmariss https://i.mi.com/ Jeśli masz włączone „Znajdź moje urządzenie” w ustawieniach i jesteś zalogowany na konto Xiaomi, to wywołasz dzwonek i kilka innych rzeczy zrobisz.
Na dole i po prawej jest opcja wycisz, to tak jakby temat się zamknął.
Zmieniasz wypełniony dzwonek na przekreślony.
@AntyHaker znalazłam, ale w ustawieniach usługi „Znajdź moje urządzenie” zarówno od Google, jak i Xiaomi, wyraźnie podają, że trzeba włączyć lokalizację, aby ta usługa działała, a tego nie chciałam
BTW, nie wiem co w tym takiego zabawnego i dlaczego chcecie zamykać wątek, a nikt jasno nie odpowiedział, czy istnieje sposób, aby w Signal lub Messenger zadzwonić do siebie z jednego urządzenia na drugie. Taki komunikator człowiek ma zawsze pod ręką, zawsze uruchomiony, nie musi się nigdzie logować, więc byłoby to najwygodniejsze
@krystian3w dźwięki powiadomień mam krótkie, to pewnie musiałabym z 10 tych maili wysłać. Poza tym nie umiałabym zlokalizować dokładnego źródła dźwięku, jeśli pisałabym wiadomości na lapku w pokoju, a telefon byłby np. w kuchni czy łazience… Darmowych bramek sms chyba już nie ma…
O IFTTT nigdy nie słyszałam. Raczej nie chcę instalować nowych, rozbudowanych i skomplikowanych aplikacji dla geeków. Nie jestem informatykiem i nie kręci mnie to. Szukam prostego, szybkiego i wygodnego rozwiązania. W ostateczności jakąś malutką apkę, która służy tylko i wyłącznie do tego celu - 2 kliknięcia i dzwoni, o ile faktycznie Signal nie ma takiej opcji
No to raczej oczywiste. Jak chcesz znaleźć telefon bez włączonej usługi lokalizacyjnej?
No ja miałem wyłączoną lokalizację, ale włączony dźwięk, WI-FI i LTE. Wyłączę to wszystko i zobaczymy, czy się da
Urządzenie nie musi mieć GPS’a aktywnego, ale musi mieć dostęp do Internetu i nie może być offline… To oczywiste, ale z wył. dźwiękiem też moim zdaniem powinno grać - mimo to - specjalny tryb ignorujący to lub usługa w systemie.
@AntyHaker dlatego właśnie pytałam o możliwość zadzwonienia do siebie z Signal na lapku. To blumberplumber przekonywał, że tak można
@blumberplumber dźwięk i Wi-Fi też miałam włączone. Komórkową transmisję danych w mieszkaniu wyłączam
Ja nie mówiłem o Signal’u, tylko o usłudze tej od Google do odnajdywania telefonu.
@blumberplumber tak, ja też. Odpowiadałam AntyHaker na temat usługi lokalizacyjnej (obojętnie czy Xiaomi czy Google). AntyHaker twierdzi, że te usługi nie działają bez włączonej lokalizacji i tak właśnie u mnie jest. Sama też tak sądziłam (stąd pytanie o Signal), ale pisałeś wcześniej, że masz wyłączoną lokalizację, a u ciebie działa. W Signalu pytałam o normalne połączenie, nie o usługę lokalizacyjną. Czytaj ze zrozumieniem
Problem rozwiązany . Po co to drążymy ?
Signala nie używam.
pomijam głupotę. ale, mózg, na tym się kończą moje porady.
będzie pikał i szukał a nie masz tel, to tak:
@jajecpl - tak właśnie robiłam, gdy instalowałam Signal na obu urządzeniach. Wtedy wszystko się synchronizuje. Nie znajduję tam jednak możliwości połączenia głosowego ze swoim nr telefonu, a na wstawionym screenie też nic o tym nie ma. Owszem, kiedy wyślę wiadomość z laptopa, to będę mieć dźwięk wiadomości na telefonie, ale on jest króciutki. Poza tym na Signalu w ogóle nie zawsze działają powiadomienia o wiadomościach. Natomiast gdybym zadzwoniła, to byłby normalny dźwięk połączenia.
Poza tym oskarżasz mnie o głupotę, a tobie najwyraźniej brak wychowania i słoma z butów wychodzi. Nie rozumiem tego chamstwa. Coś ci zrobiłam? Nie każdy musi być omnibusem i wszystko wiedzieć. Nie masz ochoty pomóc, to zignoruj mój wątek i tyle
ja ostatnio 2 dni szukałem. znam ból.
Był pod numerem do biegania.
no niestety, na to nie ma porady.
latarka i naprzód
A zwykłe zadzwonić?
moja słoma ma mówi mi, że zgubiłaś telefon , na przestrzeni 20 m2 i nie potrafisz znaleść.
teraz napisz,że masz wieksze mieszkanie i nie pamiętasz , gdzie byłaś wczoraj.
@jajecpl o, widzę że jesteś też wróżem. Masz szklaną kulę i możesz zobaczyć wielkość czyjegoś mieszkania. Nie wiem gdzie są takie klitki po 20m2, chyba w Pekinie albo Tokio…
No ciekawe, kobieta z pazurem.
tak zalłożyłem.
Ale serio ten telefon, czy to tylko pretekst? żeby poznać fajnych facetów, od komputer -ow
My nie umiemy w kobiety