Notatki ,możesz używać keep, o ile zaakceptuje wspieraną przez 7 przeglądarkę.
pamiętaj tylko, że w zasadzie zabezpieczenie 7 tak aby swobodnie z niej korzystać w internecie, jest praktycznie niemożliwe.
Sugeruje na takim kompie Chrome OS Flex, po pierwsze działa bardzo szybko, po drugie, bezpiecznie i bardzo wygodnie dzieli notatki, kalendarz, zdjęcia itd. z telefonem.
@saturno - a pliki też można przesyłać? Bo w sumie często używałam do przesyłania sobie plików z laptopa na telefon, jako że USB w lapku mi szwankuje, a nie mam w nim bluetootha
Generalnie komunikatory mają te wadę, że jak nie zapiszesz pliku na dysku potrafią kasować starsze pliki. A może przez email? Mam pocztę w tlenie i mogę wysyłać maile do siebie.
A może istnieje wersja przeglądarkowa Signal? Znalazłam taki artykuł: Ruszyły testy beta przeglądarkowej wersji komunikatora Signal - ale jest stary i nie wiem, czy ten projekt był rozwijany czy został porzucony…
Generalnie największy problem z takimi komunikatorami, to że poza mną, muszą go zainstalować też wszyscy moi rozmówcy, a to uciążliwe. Dlatego jednak najbardziej zależy mi na możliwości użycia tego Signala. Dodam, że używamy go także do rozmów głosowych, czasem grupowych
@bachus - to nie jest takie 5 minut, przecież żeby go przetestować, to musiałby zainstalować ten komunikator także ktoś z moich rozmówców. Przecież nie chodzi wyłącznie o wysyłanie sobie wiadomości i plików, ale też o rozmowy głosowe z innym, musi więc dobrze działać także na smartfonie. Dlatego właśnie chcę się jak najwięcej dowiedzieć, zanim będę komuś zawracać głowę, żeby to zainstalował
Możesz w nim korzystać z Whatsapp (nawet różnych kont/numerów telefonów jedocześnie, Slacków, Telegramów itd.). Jako że on nie wymaga zainstalowania samego whatsappa na komputerze a pewnie tylko ‘binduje’ wersje webowe w okno (sam korzystam), więc pewnie zadziała na W7, więc powtórzę - spróbuj, zajmie to kilka minut.
@bachus Tak, obsługuje wszystko, za wyjątkiem Signala właśnie (przynajmniej nie znalazłam informacji, żeby miał go obsługiwać, ale jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić), a akurat Whatsapp ani ja, ani nikt ze znajomych i tak nie używa. Jedynie Signal i Messenger, ale MS nie ma opcji wysyłania wiadomości do siebie, jak Signal, więc mi się nie przyda i tu jest pies pogrzebany