Silnik forum - przeglądarki mobilne


(wojtek20124) #1

Na ŻADNEJ przeglądarce mobilnej forum nie wyświetla się. Proszę o rozszerzenie silnika o obsługę przeglądarek mobilnych. Na komputerach i laptopach normalnie się wyświetla.


(Semtex) #2

Działa na mobilnym Firfefox, na przeglądarce FB. Wyczyść, może cache i ciastka. Czasem pomaga restart urządzenia.


(pocolog) #3

@Semtex Na telefonie z BB os też nie działa


(rgabrysiak) #4

Na mobilnym IE forum działa.


(Domker) #5

Na Chromowatych mobilnych przeglądarkach w tym dosyć popularnej UC Browser są problemy z wyświetlaniem się forum, a raczej z niewyświetlaniem absolutnie niczego oprócz białego tła.
I to problem tylko tego forum, bo znam kilka innych opartych o Discourse i działa poprawnie.
Dodam tylko, że czyszczenie cache/restart urządzenia nic nie daje w tej kwestii.
Również zmiana user-agent na desktop też efekt ten sam - białe tło, brak treści.


(sworoslaw) #6

@Domker @wojtek20124 Spróbuj przeglądarki Yandex Browser. Forum działa na niej bez żadnych problemów.


(pocolog) #7

Instalowanie nowej przeglądarki pod różne strony to nie jest rozwiązanie :wink:


(sworoslaw) #8

A kto mówi, że tylko pod tą stronę? :wink: Jak dla mnie jest to główna przeglądarka :slight_smile: ma bardzo duży plus, w stosunku do innych androidowych- pozwala przenieść cache na kartę SD. Tak więc aplikacja nie puchnie nam w pamięci wewnętrznej, co w przypadku telefonów z pamięcią wbudowaną mniejszą niż 16GB jest niestety problematyczne.


(Domker) #9

Nie będę skakał z przeglądarki na przeglądarkę z powodu 1 forum.

UC Browser mam sprawdzone i działa u mnie mega płynnie z pełną akceleracją HW Snapdragona 820, a że nie jest po polsku to mi nie przeszkadza. Adblock też w niej wycina ładnie wkurzające reklamy, jest oparta o Chromium, więc forum powinno działać poprawnie.
Poza tym nie jest jakaś niszowa (komentarzy 13 070 827), instalacji: 100 000 000-500 000 000

Coś jest namodzone w theme forum i dlatego takie cyrki się dzieją.
Samo Discourse na innych forach śmiga bardzo ładnie.

EDIT:
Smartfonu się nie ma co czepiać 128GB pamięci wbudowanej, 4GB RAM


(wojtek20124) #10

Nie polecaj przeglądarki, która ma problemy z logowaniem. Kolejne - używam Operę, ponieważ chcę zapisywać strony, a Chrome i Firefox nie obsługują tego. Domyślnej przeglądarki Android używam, gdy jakaś strona niepoprawnie się wyświetla np. strony forum Steam. Chrome - wyłączone. I więcej nie potrzebuję. Yandex Browser poza tym wolno ładuje strony.


(wojtek20124) #11

Niech to po prostu naprawią i po krzyku. Nawet zgłosiłbym się do pomocy, ale pewnie nie będą chcieli (eksperci oczywiście lepiej wiedzą i tego nie naprawią). Żadnego gadania o przenosinach na nowe przeglądarki.


(sworoslaw) #12

@wojtek20124 Problem z logowaniem… ? Nie doświadczyłem. Zarówno na to forum, jak i każde inne, na każdy portal bez problemu się logowałem na niej. Tak samo jak nie zauważyłem wolnego ładowania stron- działa najlepiej ze wszystkich przeglądarek. Do tego współpracuje z Adguard’em, czyli blokuje reklamy. Przeglądarka bazuje na Operze- ma możliwość zapisywania stron.


(Radek68) #13

U mnie, na mobilnym EDGE forum działa, ale wcelowanie w jakikolwiek link to sztuka dla magika. Tekst miniaturowy a powiększyć strony się nie da.
A miało być takie fajne dla smartfonów…


#14

Zgłosiłem już to jako buga. Dotyczy to nie tylko Edge.


(wonsik) #15

U mnie na mobilnym chrome i opera wszystko normalnie działa. Sprawdzałem przed chwilą.


(tomekb) #16

U mnie na wszystkich przegladarkach na iOS dziaa super. Z jakimi masz problem?


(Domker) #17

Dolphin i UC Browser, a na starszym urządzeniu z Antkiem 4.4 na stockowej też problem.


(wojtek20124) #18

Nie działa Opera Mini i Internet - przeglądarki, które używam. Chrome działa, a na Mozilli teraz odpisuję. Na iOS nie sprawdzałem, ale może działa na Safari.
System: Android 4.4.4
Na innych wersjach systemu przeglądarka Internet może działać, ale na tej nie.


(wojtek20124) #19

To przeglądarki: Opera i Internet.


(wojtek20124) #20

Na Operze Mini nie wyświetla, bo wykrywa całe forum jako reklamę! Trzeba wyłączyć ten ad-bloker. Forum po kolejne powinno być tak zrobione, aby nie zostało wykryte jako reklama!