Niestety ustawienia zgodności na Win7 nie przechodzą, wybierałem też uruchamianie jako admin, bez zmian. Może coś z kolorami jest nie tak? Może z kartą graficzną. Bo mam jeszcze coś takiego jak jakiś ustawienia grafiki Intel.
A co do forum z linku to nie jestem w stanie tam zdiagnozować swojego problemu.
Wersja Steam ?
Na Steam chyba tego nie ma, na Origin też nie widziałem.
Chyba że źle szukałem, bo widziałem tylko wersje do 4…
To jest gra na Origin. Nazwę ma SimCity bez numeru 5, ale napisałem tak dla rozróżnienia od pierwszej części, która tak samo się nazywa.
Origin najnowsza wersja?
Tak. Mam ustawione automatyczne aktualizacje. Może to coś z kartą graficzną i jej sterownikami?
A aktualizowałeś je ostatnio ?
Sprawdź w katalogu z grą czy nie ma pliku do konfiguracji ustawień graficznych, bo być może gra próbuje wstać w jakimś dziwnym trybie który powoduje zwiechę. Poszukaj też pliku z logami błędów.
Wyświetliło mi się powiadomienie o możliwości aktualizacji nowych sterowników, ale nic ręcznie nie instalowałem. Być może automat się zaktualizowały.
Mógłbyś mi powiedzieć na jakimś przykładzie jak znaleźć taki plik do konfiguracji ustawień graficznych? Oraz ten plik z logami błędów?
Przeglądnij nazwy i poszukaj coś z error, albo bug, prawdopodobnie z rozszerzeniem log, a program do konfiguracji pewnie będzie miał w nazwie config lub coś analogicznego
Ostatecznie wrzuć tutaj screen z katalogu głównego z grą.
Nic tutaj ciekawego nie widzę. Sprawdź jeszcze te dwa katalogi wewnątrz.
Nie działa te fix
Sprawdź jednak jaką masz wersje sterowników i podaj je tu. Przy okazji napisz jaką masz grafikę.
NVIDIA GeForce GTX 1050, wersja sterownika 388.16.
Jeszcze mam coś takiego jak Intel® HD Graphics 630.
Łap - https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/137780/pl
wersja sterownika 399.24
Pobrałem sterownik, uruchomiłem lapka ponownie i w końcu jest postęp, bo otworzyło się okno z aktualizacjami gry. Gra się odpala, więc wszystko działa już Dziękuję każdemu za pomoc. Temat do zamknięcia.