Simlock zagraniczny w siemensie ST60

Witam,

Dostałem telefon Siemens ST60 posiada on simlocka norweskiej sieci netcom czy jakiejś takiej…Chciałbym zdjąć tego simlocka w Polsce jest mozliwe?Najlepiej kablem jaki program bedzie mi potrzebny?Aha i czy jest możliwość wgrania polskiego Menu najlepiej tez kablem…

Nie ma znaczenia jaki to simlock. Simlock to simlock bez względu kto go założył :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Programik do zdejmowania simlocków, który podałem TUTAJ wygenerował następującą informację:

Model: Siemens ST60

- Remove Sim Card /Wyjmij kartę SIM/

- Enter the code below 11 times: /Wprowadź poniższy kod 11 razy:/

**00012*00000000#

- Ignore 'Code Error' messages /Ignoruj inforamcje 'Code Error'/

Sciągniesz bez kabelka programem “Ultimate Calculator v1.0 by UniqueSW” {znajdziesz poprzez gogle} wpisujesz tylko imei telefonu i kod operatora , kody operatora są w notatniku wraz z programem na 99% pasuje ostatni wygenerowany kod do sciągnięcia simloka , simloka sciągasz przy wyciągniętej karcie.

No dobra sciagałem juz simlocka kodem i jeżeli wczesniej np.miałem simlocka na Ere to wkładałem karte sim ery i wtedy stukałem kod.A jeżeli nie posiadam karty sim, aby obsługiwała norweska siec to jest problem bo jezeli włacze jest brak karty sim i wtedy moge pisac kod ale nie moge go zatwierdzic tylko moge wziaźć wyczysc to co mam zrobic?