Simplus blokuje numer bez karty rejestracyjnej?

Chciałem kupić starter Simplusa, ale wyczytałem takie coś na stronie http://simplus.pl/v.do?idx=805099:

Nie chcę rejestrować numeru bo nie widzę w tym sensu. Czy w takim razie po 7 dniach mój numer przepadnie? W pierwszej wersji chciałem przenieść numer z play do plusa. Niestety play i plus wymagają więcej danych osobowych niż na dowodzie osobistym (niby po kiego im NIP?!).

Teoretycznie tak, praktycznie nie. Mają taki zapis w regulaminie i jeśli to zrobią, to nie możesz mieć do nich najmniejszych pretensji.

Pewnie jest, że nie przeniesiesz niezarejestrowanego numeru i pewnie też nie będzie możliwe przenieść numeru na numer niezarejestrowany. Najprościej jest zarejestrować się przez www.ebok.pl

Nie słyszałem o przypadku zablokowania. Mają taki zapis w regulaminie, bo prawo wymusza obowiązek rejestracji, ale nikt tego nie przestrzega.

sens jest przynajmniej dwojaki , kontrola swojej karty przez www , i pomoc , niezarejestrowana karta to zero pomocy ze strony operatora i zero reklamacji wszystkiego co związane z kartą sim w tym również śrdków pieniężnych na koncie. Gdybym nie miał karty zarejestrowanej to przynajmniej dwa razy strciłbym doładowanie a również “odszkodowanie” za tydzień nie działania nadajnika w mojej okolicy (przyznali mi aż 100zł dodatkowych środków na kącie)

Minął tydzień od zakupu i starter dalej działa. Mam nadzieję, że tak zostanie.

Nie zablokują Ci :slight_smile: spokojnie :slight_smile: