Simsy 2 i monitor

Mam problem … Otóz jak gram w Sims’y 2 to po pewnym (raczej dłuższym) czasie grania, monitor się wyłącza, przechodzi jakby w stan uśpienia (dioda monitora miga) a gra jakby dalej grała, tzn. muzyka z gry dalej sobie gra. Stało mi się to już nie pierwszy raz odkąd wczoraj zainstalowałem grę. Miałem już ją kiedyś na kompie i nic takiego się nie działo.

Tak jakby po formacie, który miałem stosunkowo niedawno w ogóle komputer czasami się dziwnie zachowuje, np. raz na jakiś czas nie wykryje mi jednej stacji dysków, nawet podczas pracy systemu niekiedy “traci ją z oczu” albo np. zaczyna regularnie tnąć się komputer co 5 sek. tak nie całkiem tnąć, tylko jakby takie zahamowania miał. No ale nie o to mi chodzi w tym temacie.

Gdy teraz znowu mi się to zrobiło w simsach, wyskoczył taki komunikat na monitorze:

d5e6ced31d4c596dmed.jpg

P.S w czasie jak mi się monitor “wyłączy” mogę go jakby włączać i wyłączać na przycisku (dioda reaguje) ale obraz się nie pojawia po włączeniu.

Ten komunikat mówi, że częstotliwość ustawiona dla tego monitora jest nieodpowiednia i należy spróbować zmienić na inną. Najprawdopodobniej jest to błąd ustawień w sterownikach do karty graficznej. Spróbuj coś zmienić w ustawieniach, albo usuń całkowicie sterowniki karty graficznej i zaintaluj ponownie nowe sterowniki. Ja miałem coś podobnego i usunięcie i ponowne zaistalowanie sterowników pomogło.

Zobacz czy karta grafiki się nie przegrzewa.

Ustaw w sterowniku karty grafiki parametry wyświetlania tak 800 x 600 x 32. Odświeżanie 85Hz i zobacz.