Siódemka na 256MB RAM'u

Nie masz co instalować bo co to za przyjemność 7 na 256ram, ale przeczytaj ten wątek od początku napisane było co zrobić aby 7 działała na 256ram. Na przyszłość nie podczepiaj się pod kogoś wątek.

Nie rozśmieszaj mnie, to co lepiej tworzyć nowe Te same watki ? i zaśmiecać board ? tak jak to ma miejsce z SP2 dla Vista, co chwilę ktoś się pyta kiedy SP2.

Nie, lepiej użyć wyszukiwarki, zapoznać się z dostepnymi postami, i gdy NIE MA odpowiedzi, zadać pytanie.

RMK_99 , no i właśnie napisałem aby przeczytał cały wątek od początku to znajdzie odpowiedź na swoje pytanie.

Czesc ,nie da sie tak jak pisalicie zainstalowac sewena , a strona do rapidshare sie nie otwiera ,jakis błąd ,jedynie jakims patchem albo wyedytowac jakis plik i nowy obraz zrobic , ale jak tego nie wiem :slight_smile:

Co wy się tak uparliście instalować Win Seven na 256, rozumiem traktować to jak ciekawostkę ale do normalnej pracy eh szkoda gadać.

Problem z instalacją zarzegnany :slight_smile: jak na 256 ram chodzi dobrze ale myśle że da sie to przyspieszyć? napewno znacie jakieś sposoby, tylko nie piszcie że mam dokupić RAMu bo SDRAMy do laptopa kosztują :lol:

Nie żartuj lepiej dołożyć ramu niż męczyć się z systemem na 256, co do przyśpieszenia popróbuj sposobów z Visty, ew. powyłączaj wszystkie efekty wizualne ale na cuda nie licz.

Tak czytam ten temat i muszę powiedzieć, że pewnie niedługo ludzie zaczną sobie wyjmować kości RAMu żeby mieć 256 i specjalnie instalować Sevena xD

Widziałem Win 7 uruchomiony na 96 ram :slight_smile:

Fajna ciekawostka, niedługo będziemy wyciągać z szafy zabytkowe komputery by tylko udowodnić że i na nich windows seven się zainstaluje.

Pozatym czytałeś ile trwała instalcja i uruchamianie systemu na tym komputerze, imo szkoda czasu.

poczekajcie na narzędzie tylu nlite / vlite dla win7 :smiley: ja tak wykastrowałem viste, że posadziłem ją na 128mb ram i instalka zmieściła się na płytce CD:D chyba, że vlite’m można przyciąć win7, a tego jeszcze nie próbowałem :slight_smile:

OT --> Kosz

Pojawil sie powarzny problem ! Siemka ; p mam siodemke tez i pomimo ze jest wypasiona mam problem z sterownikami nie moge uruchomic zadnej gry moja karta to ati 9250 , a mam zainstalowane sterowniki najnowsze ze strony ATI nieraz sie pokazuje jakis komunikat cos z open gl cos takiego could not load OpenGL subsystem , a wszystko pozatym dziala

uruchom w trybie zgodności z vista

nie niestety tryby zgodnosci tez nic #-o

Próbowałeś zainstalować starsze sterowniki, ogólnie na twojej karcie i tak sobie zbytnio nie pograsz chyba że w bardzo stare gry.

e no grywalem juz w dobre gry na tej karcie tzn na mim sprzecie ale na xp-eku :painting: :eating:

Dodane 13.07.2009 (Pn) 20:59 -

a tak z ciekawości to w ile czasu w (s) uruchamia się win7 i na jakiej ilości ramu bo mi na np. 2 systemach zainstalowanych na kompie (nie wiem czy to ma znaczenie) to włączał się zazwyczaj w 25 s na 512MB pamięci

nie wiem czy to normalne i czy da się szybciej odpalić win7