Nie masz co instalować bo co to za przyjemność 7 na 256ram, ale przeczytaj ten wątek od początku napisane było co zrobić aby 7 działała na 256ram. Na przyszłość nie podczepiaj się pod kogoś wątek.
Nie rozśmieszaj mnie, to co lepiej tworzyć nowe Te same watki ? i zaśmiecać board ? tak jak to ma miejsce z SP2 dla Vista, co chwilę ktoś się pyta kiedy SP2.
Nie, lepiej użyć wyszukiwarki, zapoznać się z dostepnymi postami, i gdy NIE MA odpowiedzi, zadać pytanie.
RMK_99 , no i właśnie napisałem aby przeczytał cały wątek od początku to znajdzie odpowiedź na swoje pytanie.
Czesc ,nie da sie tak jak pisalicie zainstalowac sewena , a strona do rapidshare sie nie otwiera ,jakis błąd ,jedynie jakims patchem albo wyedytowac jakis plik i nowy obraz zrobic , ale jak tego nie wiem
Co wy się tak uparliście instalować Win Seven na 256, rozumiem traktować to jak ciekawostkę ale do normalnej pracy eh szkoda gadać.
Problem z instalacją zarzegnany jak na 256 ram chodzi dobrze ale myśle że da sie to przyspieszyć? napewno znacie jakieś sposoby, tylko nie piszcie że mam dokupić RAMu bo SDRAMy do laptopa kosztują :lol:
Nie żartuj lepiej dołożyć ramu niż męczyć się z systemem na 256, co do przyśpieszenia popróbuj sposobów z Visty, ew. powyłączaj wszystkie efekty wizualne ale na cuda nie licz.
Tak czytam ten temat i muszę powiedzieć, że pewnie niedługo ludzie zaczną sobie wyjmować kości RAMu żeby mieć 256 i specjalnie instalować Sevena xD
Widziałem Win 7 uruchomiony na 96 ram
Fajna ciekawostka, niedługo będziemy wyciągać z szafy zabytkowe komputery by tylko udowodnić że i na nich windows seven się zainstaluje.
Pozatym czytałeś ile trwała instalcja i uruchamianie systemu na tym komputerze, imo szkoda czasu.
poczekajcie na narzędzie tylu nlite / vlite dla win7 ja tak wykastrowałem viste, że posadziłem ją na 128mb ram i instalka zmieściła się na płytce CD:D chyba, że vlite’m można przyciąć win7, a tego jeszcze nie próbowałem
OT --> Kosz
Pojawil sie powarzny problem ! Siemka ; p mam siodemke tez i pomimo ze jest wypasiona mam problem z sterownikami nie moge uruchomic zadnej gry moja karta to ati 9250 , a mam zainstalowane sterowniki najnowsze ze strony ATI nieraz sie pokazuje jakis komunikat cos z open gl cos takiego could not load OpenGL subsystem , a wszystko pozatym dziala
uruchom w trybie zgodności z vista
nie niestety tryby zgodnosci tez nic #-o
Próbowałeś zainstalować starsze sterowniki, ogólnie na twojej karcie i tak sobie zbytnio nie pograsz chyba że w bardzo stare gry.
e no grywalem juz w dobre gry na tej karcie tzn na mim sprzecie ale na xp-eku :painting: :eating:
– Dodane 13.07.2009 (Pn) 20:59 -
a tak z ciekawości to w ile czasu w (s) uruchamia się win7 i na jakiej ilości ramu bo mi na np. 2 systemach zainstalowanych na kompie (nie wiem czy to ma znaczenie) to włączał się zazwyczaj w 25 s na 512MB pamięci
nie wiem czy to normalne i czy da się szybciej odpalić win7