Dobra wykonałem to co pan kazał co dalej?
Nic to nie pomoże.
Zatrzymaliśmy się przy tym, że nie można było zainstalować MBAM.
Próbowałeś instalować po naprawie WMI?
Już zainstalowałem i zrobiłem pełne skanowanie i niebyło żadnej infekcji ale pakiety nadal skaczą.
Zrób jeszcze skan w speedtestnet np. Ookla. I wrzuć zrzut. Mogą być też problemy u twojego dostawcy Internetu.
@iJuliusz, jak zakończycie walkę z oczyszczaniem, to może nie rozwiązać problemu. Może będzie trzeba jeszcze temat przerzucić do działu z pomocą ekspertów od sieci.
Ping do rutera jest jaki? Cały ten temat to jakaś zabawa w nie wiem co…
Ruter to zapewne serwer DHCP wiec łatwo znaleźć.
Nie zabawa bo przy okazji wyszedł i został naprawiony “porąbany system” tyle ze nie wiadomo co dla kogos oznacza “skaczący ping”
Mimo wszystko autor powinien nam dać wynik z ping do rutera
Wystarczy wrzucić zrzut ze skanu prędkości internetu np. ze speedtest net. Tam widać upload, download i wspomniany ping. Choć wydaje mi się, że po stronie dostawcy usług internetowych może być problem. I będzie trzeba później przenieść ten temat do działu z sieciami. Ale najpierw skoro wyszło trochę brudu w systemie, to niech zostanie zakończone te oczyszczanie.
Nie rozumiem jak mam dać wynik ping z do routera jak ja z routera nie korzystam ?
Komputer masz do czego wpięty? Czym jest dostarczany internet?
Opisz schemat sieci w domu
Tak nawiasem masz słabą jakość usług.
Wszystko to bajka, gdy aktualnie przez przeglądarkę coś ssie pakiety, albo pobiera w tle. Stały ping idzie w diabły i wtedy jest rzędu 230 ms albo więcej.
Updatery programów, windows update, chrzanienie przez internet - otwarty czat podczas gry - śledzenie użytkownika przez jakąś aplikację - czyli procesy w tle robią za hamulec łącza i ping straszy, że duży.
Przykłady: normalne użytkowanie 50 Mbs od dostawcy:
Zmienia się to, gdy wrzucam duży plik na hosting:
W przypadku procesów w tle, które pobierają, wysyłają pakiety - duży ping jest normalny, o ile złośliwe mogą byś procesy szkodliwych aplikacji.
Żeby wykluczyć złośliwe procesy, zapuszcza się RogueKiller - program jest na DP.
Ping 32 to nie taki zły wynik. Ale ty masz tragicznie mały download a upload to już masakra.
Taką masz umowę z dostawcą?
Jak chcesz miarodajnie przetestować sieć to radze tu i włączyć opcję Dokładnie i Automatyczny wybór serwera. Bedzie chyba z siedem pomiarów do róznych serwerów na świecie a wynik w postaci krzywych.
Powiem tak, za mały download (chyba to najważniejsze), aby pograć w gry w trybie online komfortowo. Upload - z tym różnie jest i nie powinno mieć wpływu generalnie. Mój Internet ma 250Mb/s download i około 20Mb/s upload. Więc myślę, że ten download mocno przesądza. Sprawdź może lepsze oferty na internet, jeżeli chcesz sobie komfortowo pograć w trybie online.
Kabel idzie od anteny do switcha a ze switcha odrazu kablem pod mój komputer.
Niewiem o co chodzi ale klikam te opcje co pan kazał i nic nie wyświetla się nic na tym.
Spinguj antene
Zresztą powiem Ci który to adres jak dasz screen z ustawieniami sieci