Czyli dac panu ustawienia karty sieciowej?
Jak najbardziej
I nie pan. Tutaj traktujemy siebie po kolezensku
O to chodzi ?
Jak to nie to to opisz mi proszę jak w to wejść.
@iJuliusz, coś wspominałeś o skończeniu czyszczenia i przerzuceniu tematu do innego działu. Czy mógłbyś podać więcej szczegółów? Czyszczenie jest już ukończone i gdzie to trzebaby przenieść? Ponieważ wiadomo, że coś jest nie tak z połączeniem sieciowym autora tematu i ty parę dni nic nie mówisz. Czyli temat stoi trochę jakby martwy.
matitenfejm ma, jak sam podaje, Downloadu ok. 2 Mb/s a uploadu 0.2 Mb/s.
Jak do tej pory nikt nie wie czy tyle ma w umowie z dostawcą ?
Jeśli ma to w czym problem? Cudów nie będzie jesli chodzi o sieć.
Jesli znacznie wyższą to jest to z reguły problem dostawcy i jego trzeba “kopać”.
Niech wreszcie napisze jaką ma deklarowana przepustowość. No i czy " minimalną " czy " do ’ bo to różnica jak diabli.
Dopiero wtedy można próbować radzić coś konkretnego.
Po pierwsze mieszkam na wsi i niemam żadnej umowy z dostawcą i nie wiem jaka powina być przepustowość.Ale umnie kiedyś był dostawca i patrzał na innym laptopie to nie wzrastały pakiety.
To z powietrza ten internet masz? Ktoś go dostarcza. Za darmo ten internet masz ?
To jest jakaś “osiedlowa” sieć ? Wspólnota znajomych ?
Chyba mamy odpowiedź
Internet z lte więc cuda się dzieją
Ustawienia sieciowe możesz wyciągnąć wchodząc we właściwości karty a nie konfigurację
Najlepiej to kliknij naraz klawisz Windows i R
Wpisz cmd
Daj enter
w nowym oknie wpisz ipconfig /all
Daj efekt tutaj
Przy okazji ściągnij program winmtr. Wpisz tam ten adres IP co na początku pokazywałes. Zostaw na 10 minut i daj nam zrzut z aplikacji
Za internet się normalnie płaci to jest bardziej osiedlowa sieć.
Jakie ip mam z pingować?
Tylko sie zabić. A tą siecią nikt nie zarządza ? I co za darmo jest ?
Ręce opadają.
Moze łaskawie przestaniesz jaja sobie z nas robić.
Powodów do skakania pingu jest wiele, który konkretnie u ciebie jest przyczyną ciężko stwierdzić.
Zalecałbym na początek reinstall karty sieciowej oraz usunięcię niepotrzebnego oprogramowania które może zwyczajnie obciążać w tle komputer lub korzystać z karty sieciowej. Dobrze też zwrócić uwagę czy np nie pobiera się w tle coś dużego, może aktualizacja systemu windows.
Jeśli wykluczymy powyższe w następnej kolejności sprawdził bym kabel, wymieniając go na inny. Jak to nie pomoże to być może reinstall systemu windows też może pomóc. Oczywiście wszystkie porady udzielam zakładając że problem nie jest po stronie usługodawcy
On nie ma pojęcia kto jest jego dostawcą. Nie wie jaką dostawca udostępnił mu przepustowość.
Ping ma w normie. System operacyjny został przeskanowany i naprawiony farbarem oraz windows repairem
Ma bardzo słaby download i upload ale nie dowiesz sie od niego jaki powinien mieć bo nie wie.
To nic nie ma
Zrzuc całość
Przecież normalnie ci mowie to jest normalny internet bez umowy
" normalny internet bez umowy "
Ale ktoś ci go załozył. Ktoś kase bierze i ktoś wie ile masz dostać przepustowości.
No to się tego ktoś zapytaj byś mógł wiedzieć do jakiej wartości swoje pomiary masz odnieść.
Mój pierwszy internet tez taki był ale moim pierwszym pytaniem było ile dostanę za to co zapłacę.
Nie wiem ile płacisz za 2 Mb/s ale moze zorientuj sie ile wyniesie internet od operatorów sieci komórkowych. Moze będzie więcej i taniej za 1 Mb/s.