Skąd mogę pobrac sterowniki do GF 9500 gt

witam skad moge sciagnąć najnowsze sterowniki do GF 9500 ??

www.nvidia.pl

Zainstaluj ForceWare 178.13.

Przed instalacją powyższego sterownika, odinstaluj najpierw poprzedni (jeżeli instalowałeś wcześniej):

(Start -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> NVIDIA DISPLAY DRIVERS /usuń/).

Po instalacji powyższego sterownika i ponownym uruchomieniu komputera, zainstaluj koniecznie najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

a to co podałes to jest sterownik to force ware ?? i mam jeszcze taki problem iż w windowsie klawiatura mi dziala a jak np wejdę do biosu to już nie działa czym to moze być spowodowane ??

Tak, ForceWare to sterowniki do kart graficznych na chipsecie NVIDII.

ok a z tym moim 2 problemem nie umiesz sobie kolego poradzić nie wiesz czemu tak jakby klawiatura była nieaktywna bo jak chce nacisnąć jakiś przycisk żeby komputer botowal z płyty to jak klikne to nic sie nie dzieje

Zapewne posiadasz klawiaturę USB ?

Musiałbyś podłączyć klawiaturę PS2 i w BIOS-ie odnaleźć pozycję:

USB Keyboard Support i zmienić ustawienie na ENABLED (włączone).

Przed wyjściem z BIOS-u zapisz zmianę ustawień (Save & Exit Setup -> F10).

jak to pomoże to jesteś wielki

dzięki ci wielkie kolego :slight_smile:

a wracając do tego strownika jak mam zainstalowane do zintegrowanej grafiki i jak zainst[*]luje do tej GF to on sam przełączy na tą GF ??

A tą kartę GeForce 9500GT masz już podłączoną ?

Jeżeli nie, to odinstaluj najpierw sterowniki zintegrowanej karty, podłącz GF 9500GT i zainstaluj do niej sterowniki.

W momencie podłączenia karty GF 9500GT zintegrowana karta powinna wyłączyć się automatycznie w BIOS-ie.

Zależy jeszcze od tego gdzie masz podłączony monitor, do której karty graficznej.

mam podłączoną karte graficzną a monitor nie wiem do jakij mam podłączony

mam tylko 1 wejscie na karte graficzna