witam skad moge sciagnąć najnowsze sterowniki do GF 9500 ??
Zainstaluj ForceWare 178.13.
Przed instalacją powyższego sterownika, odinstaluj najpierw poprzedni (jeżeli instalowałeś wcześniej):
(Start -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> NVIDIA DISPLAY DRIVERS /usuń/).
Po instalacji powyższego sterownika i ponownym uruchomieniu komputera, zainstaluj koniecznie najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
a to co podałes to jest sterownik to force ware ?? i mam jeszcze taki problem iż w windowsie klawiatura mi dziala a jak np wejdę do biosu to już nie działa czym to moze być spowodowane ??
Tak, ForceWare to sterowniki do kart graficznych na chipsecie NVIDII.
ok a z tym moim 2 problemem nie umiesz sobie kolego poradzić nie wiesz czemu tak jakby klawiatura była nieaktywna bo jak chce nacisnąć jakiś przycisk żeby komputer botowal z płyty to jak klikne to nic sie nie dzieje
Zapewne posiadasz klawiaturę USB ?
Musiałbyś podłączyć klawiaturę PS2 i w BIOS-ie odnaleźć pozycję:
USB Keyboard Support i zmienić ustawienie na ENABLED (włączone).
Przed wyjściem z BIOS-u zapisz zmianę ustawień (Save & Exit Setup -> F10).
jak to pomoże to jesteś wielki
dzięki ci wielkie kolego
a wracając do tego strownika jak mam zainstalowane do zintegrowanej grafiki i jak zainst[*]luje do tej GF to on sam przełączy na tą GF ??
A tą kartę GeForce 9500GT masz już podłączoną ?
Jeżeli nie, to odinstaluj najpierw sterowniki zintegrowanej karty, podłącz GF 9500GT i zainstaluj do niej sterowniki.
W momencie podłączenia karty GF 9500GT zintegrowana karta powinna wyłączyć się automatycznie w BIOS-ie.
Zależy jeszcze od tego gdzie masz podłączony monitor, do której karty graficznej.
mam podłączoną karte graficzną a monitor nie wiem do jakij mam podłączony
mam tylko 1 wejscie na karte graficzna