Skasowane sterowniki audio i karty sieciowej

Witam ,wczoraj przez przypadek skasowalem sterowniki audio i karty sieciowej.Na początku próbowałem sobie poradzic ,lecz gdy tylko uruchamiam jakiś program za wiesz się folder i nie moge nic z nim zrobić.W menadżer zadań nie pokazuje się ze ten folder jest otwarty.Również gdy wchodzę w ustawienia zabezpieczenia nagle okno znika i nic się nie dzieje.Z góry dziękuję Wam za odpowiedź .

Dzisiaj niedziela i wróżka ma wolne !!!

Co to za sprzęt?  dokładnie plus jaki masz system i czy 32, czy 64 bitowy?

Witam.Mam  system 64 bitowy win 10.procesor Intel pentium 3.00 GZ karta graficzna geforce gtx 750 karta audio relakT ,kartę sieciową za raz sprawdze

Wklej scren z menadżera urządzeń.

Podaj dokładnie typ płyty głównej?

I na początek zrób to:

• menadżer urządzeń i PPM na urządzeniu które nie działa lub ma wykrzyknik i daj aktualizuj oprogramowanie sterownika i niech szuka w sieci.

To z menadżerem urządzeń juz robilem.Zaraz ci podam kartę główną i wyśle zdj.

W papierach komputera powinieneś mieć płytę CD ze sterownikami do płyty głównej i z tego też możesz przeinstalować stery do audio i karty sieciowej.

Z screenem będzie trudniej…nie mam dostępu do Internetu i dźwięku

Płytę główną mam gigabyte 

Zobacz w dokumentach jaki dokładnie to typ? lub otwórz bok kompa i będzie napisane na płycie głównej.

Da się obejść bez tej dokładnej nazwy te cyfry i literki mam zamazane :F

Przypomniało mi się ze odistalowalem takie coś jak vulcano jeszcze skasowalem coś innego tylko nie  pamietam co .

Dokumentow nie mam bo sam skladalem kompa .

Płyt Gigabyte są tysiące…

Program Aida64 najnowszy lub CPU-Z, zakładka Mainboard, tam odczytasz typ płyty.

Edit:

I W10 powinien zainstalować własne stery do audio i LAN, dlatego potrzebowałem scren z menadżera.

A jak to się stało, że tych sterów nie ma?

Dodatkowo z poziomu Programy i funkcje, zobacz bo może dalej jest oprogramowanie karty audio i lan i trzeba to odinstalować plus czyszczenie systemu Ccleanerem, restart i może system zainstaluje własne stery.

Problem jest w tyM gdy tylko próbuje coś uruchomić np. cpuz ffolder lub pulpit tak jakby nie odpowiada.

Dokładnie obok kursora kręci się kółko  tak jakby się wczytywalo

Pamietam ze bylo cos g8b.

.

Co z tym programem vulcano ?Wiem że to coś od relakta.

Szukaj wiatru w polu, bez dokładnego modelu nikt nie będzie w stanie ci pomóc.

Wszystko masz napisane, potrzebuję dane.

Jest taki program jak IObit uinstaler on pokazuje wszystkie programy,sterowniki przez przypadek zaznaczyłem kilka programów i je usunolem

I kto NIE myśli, ten ma zawsze pod górkę. Daj typ płyty i robimy.

Gigabyte GA-H61M-S1

LAN

http://download.gigabyte.asia/FileList/Driver/mb_driver_lan_realtek_w10.zip

Audio

http://download.gigabyte.asia/FileList/Driver/mb_driver_audio_realtek_w10.zip

Sterowniki pobierz i rozpakuj do katalogu na dysku systemowym, zainstaluj i restart.

Wszystkie:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4127#dl

Dzięki !PS do jakiego katalogu ?

Utwórz sobie dowolny np: LAN, AUDIO na dysku systemowym, to tylko na czas instalacji - gdzieś musisz ster rozpakować.

Gdy uruchamiam plik setup folder się zawiesza i nie moge nic robić

Było tak pięknie :confused:

Co to oznacza xD?