Procesor koniecznie i7 z odblokowanym mnożnikiem. Płytę wybrałem ze względu na design, a także słyszałem od kilku osób, które ją mają i chwalą sobie. Chłodzenie to chyba oczywiste, do wersji PRO nie warto dopłacać. Dysk na razie 250 GB SSD, potem kupię większy. Obudowa wyciszona - Fractal R5 z oknem. Grafika 980Ti, nie wiem czy dobry wybór, ale chyba tak: ma być chłodna, dobrze się kręcić i cicha! Zasilacz z zapasem mocy, proszę zobaczcie czy taki będzie dobry, nie znam się na zasilaczach. RAM DDR4 16 GB? Po co tyle? Tyle jest mi potrzebne i koniec w tym temacie. Do tego ROG SWIFT, wydaje się w porządku.
Sam będę składał. Dlaczego mam uważać? Tzn wiem, że trzeba uważać, ale wspomniałeś, że kwota duża… Najdroższe to tylko CPU, GPU i MOBO, reszta chyba w normie
Chyba nie warto czekać na Pascale, co? Najbliższy upgrade będę robił dopiero za jakieś 2,5 roku to może grafę zmienię
Jak myślisz 980Ti starczy mi na jakieś 3 lata (ust. max, wysokie)? I ważne: chodzi o te bluetooth, bo nie widziałem odp, potrzebny jakiś usb? Czy ten od wifi tylko?
Jeszcze raz ja Chodzi mi o tamtą kartę wifi usb asus, czy jak ją podłączę itp to będę miał dobry zasięg czy lepiej jakąś inna? Obecnie korzystam z Internetu na laptopie przez wi-fi i jest bardzo szybko Będzie tak na tym pc ?xd
jak ona będzie się sprawować to raczej tak w 100% nie wiadomo, ale co do tej WIFI to ja bym radził Tobie się dokładnie popytać w sklepach komputerowych i kupić ja oddzielnie, nie teraz razem z zestawem, bo mogą zaproponować lepsze i bardziej wydajne.