Granice rozsądku mogą być bardzo różne. Na forum w dziale sprzętowym jest zestawienie różnych modeli, w różnych przedziałach cenowych które możesz przejrzeć i później ewentualnie się dopytać o szczegóły.
Nie podałeś żadnej informacji o tym co chcesz kupić, jedyna przydatna informacja to to że chcesz komputer. Szklana kula jest właśnie w naprawie, więc musisz napisać jakieś konkrety.
Przeglądałem te zestawy, ale sam nie wiem który wybrać, dlatego prosiłbym o radę, o podanie jakis kontrektów (że rodziny pentium można wybrac taki a taki procesor itd.)
Zastosowanie komputera przeróżne… od gier, poprzez programy graficzne do codzienne zastosowania. A nad budżetem to się nie zastanawiałem dlatego proszę o pomoc:) Sam nie wiem ile takie rzeczy mogą kosztować… Komputer kupywałem ostatnio 10 lat temu no i pora coś w nim wymienic:D
Można złożyć komputer za 1 000 zł (słaby, do biura) i można za 10 000 zł (maksymalny wypas). Jeśli nie wiesz, ile teraz trzeba wydać na dobry komputer do gier, to powiem Ci, że około 3-4 tys. zł.
Myślałem że płytę z procesorem się za 400 pare złotych kupi:) grafika z RAMem kolejne 400zł i bedzie coś lepszego niż do tej pory mam:D Nie chodzi mi żeby był on najnowocześniejszy ale lepszy niż ten co aktualnie uzywam
No fakt - jeśli nie potrzebujesz dysku, zasilacza, obudowy to już lepiej. Ale za 800zł i tak nie będzie rewelacji. Posiadasz wszystkie pozostałe elementy zestawu komputerowego?
Wiem że S775 jest już przeżyte ale pisałem cfg pod 1szy post autora, a on chciał pentium/core2duo więc wg życzenia, 3 GB? zależy też jaki chce mieć system, gt240 no średnia karta ale pod ten zestaw najlepszej karty nie ma sensu wstawiać
Sądzisz że 10 letni zasilacz pociągnie np. GTX240 ? Dysk sprzed 10 lat … to może i system operacyjny sprzed 10 lat ? Może obudowa się uchowa (o ile nie ma jakiegoś głupiego ułożenia zasilacza).
Ja bym zaczał od punktu wyjścia: co Aro84DG posiada obecnie, bo może się okazać, że naprawdę warto kupić coś używanego …