Sklep częściowo po angielsku i brak możliwości instalacji niektórych gier

Najnowsza stabilna, oficjalna kompilacja na Lumia 640 LTE. Ostatnio robiłem HR i nie przywracałem kopii, bo miałem testowe kompilacje. Gry to np. Asphalt Xtreme czy Subway Surfers. Co dziwne, inne instalują się dobrze. Też macie takie problemy jak w tytule?

Co do języka mam to samo na L950. Aktualizowali sklep i chyba coś im siadło. Trzeba czekać na jakiś update. Na wspomnianym Subway Surfers nie mam problemów, choć chwilę musiałem czekać na rozpoczęcie pobierania.

1 polubienie

No u mnie błąd "Nie można wykonać instalacji. Wkrótce spróbuj ponownie… " Kod 0x80070008. Przy Asphalt Extreme podobnie z tym że tam jest chyba inny kod błędu.

A, ten błąd. Miałem raz to samo. Wyłączyłem i ponownie włączyłem telefon i było już ok.

Dobrze wiedzieć. Niestety u mnie nie pomaga restart telefonu :stuck_out_tongue:

EDIT: Dziwnym trafem poszło, jak zmieniłem zapisywanie nowych aplikacji z karty na pamięć wewnętrzną…

Faktycznie, instalacja na kartę pamięci się nie powiodła. Być może z większymi aplikacjami jest problem. Jakby co to zawsze można przenieść po instalacji na SD

Z Asphalt Xtreme mam problem tak czy inaczej, ale po zmianie zapisu na pamięć wew. idzie jakby kawałek dalej. Nawet po restarcie telefonu jest tak samo. Eh, no nic… dobrze wiedzieć, że jest ogólnie jakiś problem ze sklepem. Nie zależy mi na tych grach, ale byłem ciekawy czy tak jest tylko u mnie, czy może u jeszcze kogoś :stuck_out_tongue: