Przeglądając archiwalne wersje dobrych można zauważyć że w czasach pierwszego layoutu (na chwilę obecną poprzedniego, choć niebawem ma się to zmienić) dostępny był SKLEP:
Nie był to jednak ten sklep, co teraz, ponieważ wówczas dobreprogramy nie współpracowały jeszcze z Vobisem (współpraca została rozpoczęta w listopadzie 2006).
Mam więc pytanie. Co to był za sklep i co się z nim stało?
Raczej wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby przez cały czas obowiązywania pierwszego layoutu link SKLEP wisiał sobie tylko dla ozdoby.
Tyle, co wnioskujesz ty, Frog , mogę wywnioskować i ja. Oczekuję jednak odpowiedzi użytkownika z nieco dłuższym stażem, a najlepiej kogoś z administracji.
Frog ma rację - wcześniej (przed CHStudio) nie było żadnego sklepu. Już nie pamiętam do czego prowadził link (i czy w ogóle był aktywny) - pozycja w menu wynikała z tego, że od prawie samego początku chcieliśmy dać możliwość legalnego nabycia oprogramowania, które udostępnialiśmy w wersjach testowych. Pisał o tym zresztą Cebula (jeden z przywoływanych cytatów).
W nowym layoucie, o ile dobrze pamiętam, początkowo nie było menu “sklep”, dopiero po rozpoczęciu współpracy z CHStudio taka pozycja się pojawiła…
Przy okazji - nie wyciągaj pochopnych wniosków na podstawie daty rejestracji bo możesz się nieźle naciąć Znam wielu użytkowników, którzy czytają nas od wielu lat, a rejestrowali się na forum np. dopiero przy okazji zapisów na Zlot.