Sklepy internetowe składające całe zestawy

Poszukuję sklepów komputerowych, w których wybiorę zestaw, a potem całość dostanę do domu.

każdy??? przeważnie trzeba tylko zaznaczyć że mają poskładać czy przesłać w “rozsypce”.

No ja nie wiem, bo nigdy nie robiłem takich zakupów. Wiem, że można złożyć w ESC.

Przeważnie taka usługa jest odpłatna, ale jeżeli nie znasz się na sprzęcie to lepiej dołożyć.

Przykładowe sklepy:

Proline

Komputronik

znak.pl / komputronik.pl

Ze względu na ceny polecam znak

Kartę graficzną,dysk czy napęd dałbym radę podłączyć, ale złożyć cały od podstaw już nie.

E tam uwierz mi że dałbyś rade :wink:

ja bez żadnych praktyk sam złożyłem mając 14 lat z ojcem który też jest laikiem w tej dziedzinie :wink: . Chyba że się boisz że coś zepsujesz … może masz jakiegoś kumpla. Pół litra mu postawisz a robota będzie zrobiona.

Są jeszcze jakieś propozycje?

Ja złożyłem swojego kompa sam, nigdy wcześniej nie robiłem tego, jedynie czytałem w necie.

Próbowałem podejść do tego jak zawodowiec (:D) i jakoś tak złożyłem :smiley:

Nie odchodźcie od tematu. Chyba w każdym sklepie (normalnym, nie internetowym) złożą lub coś wymienią ci w komputerze. Czasami gratis, a czasami odpłatnie.

Dodano:

Pamiętajcie: Napisałem o sklepie Zwykłym , takim jak np. jakiś warzywniak, tyle że tam niema jedzenia tylko komputery.

No i tu jest problem. Moi rodzice niechętnie podchodzą do kupienia kompa przez internet, bo później nie wiadomo jak będzie, gdy coś się zepsuje. Ale w internecie większy wybór i taniej. Jeśli miałbym kupić w normalnym sklepie, to chyba w SL Computer, a tam nie ma tak dużego wyboru (na ich stronie http://www.slc.com.pl jest cennik). A może ktoś zna jakiś porządny sklep na terenie Olsztyna?

Spróbuj przesłać im konfigurację jaka Cię interesuje i niech się określą… albo zaczną zmieniać i kombinować (olej ich), albo jak to w dzisiejszych czasach bywa: “klient nasz Pan” i poskładają - wycenią. Porównaj wtedy z innymi sklepami i jeżeli rodzice płacą niech decydują. A nóż się przekonają. Zawsze jest ten pierwszy raz, tylko z głową :wink: