Cześć Cześć
Generalnie posiadam mały problem którego nie jestem w stanie samodzielnie rozkminić.
Z 2 tygodnie temu dostałem bluescreena po którym nie mogłem wejść do systemu, musiałem ponownie zainstalować system z nośnika, podczas instalacji sformatowałem oba moje dyski i cała instalacja przeszła pomyślnie. Wszystko było git aż do teraz - od 3 dni co jakiś czas dostaje bardzo mocne ściany podczas których kompletnie zatrzymuje mi ekran, dźwięk z głośników się ścina i po sekundzie wyłącza i włącza mi się ekran. Całość takiej ściny trwa z 5/7 sekund a 2 razy się zdarzyło że przy tym zresetował mi się komputer. Zresztą podczas pisania tego w momencie w którym włączyłem menedżer zadań była taka ścina, zauważyłem też że w momencie w którym włączam menadżer wykorzystanie cpu mam 100% i po chwili nagle opada do 5/8%. FRST.txt (60,4 KB)
sterowniki cały czas updatowane z geforce experience
diagnostykę przypadkowo odpaliłem na 2 przebiegach i żadne problemy nie został wykryte, jak skończę scan eset to moge odpalić jeszcze raz na większej liczbie.
temperatury prezentują sie tak:
a przy obciążeniu nic nie przekracza 80 stopni, poza tym problem występuje nie tylko przy obciążeniu a choćby też przy korzystaniu tylko z Internetu. Lecz tylko przy obciążeniu w postaci gry oraz oglądania filmu komputer się zresetował.
Zaraz sprawdzę jeszcze za pomocą programu OCCT
Powtarzam to już w którymś wątku, ale dla pomocy zawsze lepiej napisać jeszcze raz
Takie same objawy miałem, czyli zanikanie i pojawianie się ekranu, zacinanie się całkowicie, wraz z dźwiękiem i restart PC, jak kabel sygnałowy SATA nie był odpowiednio dociśnięty do dysku systemowego. Nie sprawdzałem tylko czy obciążenie cpu było na 100%