Skompresowanie nagrań z wideorejestratora (mov) do mp4

Poszukuję prostego i zarazem szybkiego programu który umożliwi mi zgranie z karty pamięci wideorejestratora materiału i skompresowanie go do mp4 - badź innego ogólnodostępnego formatu :slight_smile:

Chciałbym np. z materiału 3,5h zajmującego 12gb zrobić (41plików) scalić w jeden plik o max wielkości 1GB - czym to mogę najszybciej zrobić?

Kdenlive spróbuj.
https://files.kde.org/kdenlive/release/Kdenlive-17.04.0-2-w64.7z.mirrorlist

Pobierz też FFmpeg wymagany przez Kdenlive:
https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win64/shared/ffmpeg-3.2.4-win64-shared.zip
(i rozpakuj do katalogu bin w folderze aplikacji)

Dodajesz pliki do projektu, zaznaczasz i przeciągasz na linię czasu (ewentualnie ustawiasz) i wciskasz “Rendering” wybierasz profil (format, rozdzielczość itp.).
Program używa akceleracji sprzętowej, więc powinien sobie poradzić :wink:

Nie wiem tylko, czy w wersji na Windows jest spolszczony już, ale pod Linux w 100% po polsku.

Jest to jeden z moich ulubionych (też długo szukałem), sama nazwa zobowiązuje - allconverter od allplayer. Programem przerabiałem pliki z kamery cyfrowej z przelotem na mp4 avi i inne dowolne wszystkie istniejące można.

Po otwarciu programu AllConverter widać :

• Po lewej ikonki, kikasz i z okienka wybierasz dany plik.
    -środek lista plików info progresbar nazwa rozmiar
  • prawa strona edytor !
    Pozwala podglądać efekt i ciąć na fragmenty ( po potwierdzeniu zmian plik dostaje inną nazwę nie nadpisuje się) oraz można dać podst efekty + podgłośnić + napisy.

www.allconverter.com/pl/

Mam nadzieję że masz dość mocy obliczeniowej na te 12gb :smiley:

Domker, nie korzystam niestety z linuxa a z Windowsa (wiem niestety ;))
gosciuW7, wolałbym coś bezpłatnego niż płacić za zdjęcie znaku wodnego…

co byście jeszcze polecili?

nie płacisz tylko znak wodny, ale i za możliwości rozszerzenia i łatwość obsługi i edycji.
to kosz 29zł w 5 minut odblokuje pisało,
pracownikiem tej firmy nie jestem, więc nie naciskam.

Niestety innych nie znam jeśli masz dysk terabajtowy ściągaj wszystkie istniejące na potęgę a potem nam napiszesz co jest lepsze i darmowe :slight_smile: