Skracanie linków - a usuwanie linków

Witam :slight_smile:

Czy istnieje jakiś serwis, bądź podobna możliwość, która zaoferowała by mi możliwość przekształcenia linku w inny link a przy tym dałaby mi możliwość usunięcia go w dowolnej chwili?

Może dla zobrazowania, wyjaśnię na przykładzie:

Dajmy na to chcę dać koledze adres serwisu dobreprogramy w kodzie html:

Programy[/code]
  1. Posiadam adres URL do serwisu np. www.dobreprogramy.pl

Oczywiście nie mam możliwości wyłączenia tej strony, gdyż nie jestem administratorem, jak również hackerem ;]

1. “konwertuję” adres www.dobreprogramy.pl na inny, np. “www.tnijadresurl.pl/DPDPDP

teraz jednak serwis tnijadresurl.pl, daje mi możliwość usunięcia tego przekierowania, poprzez wyłączenie aktywności linku www.tnijadresurl.pl/DPDPDP

więc zamiast pierwotnego:

Programy

kolega otrzyma ode mnie link:

Programy

skutek będzie identyczny, po kliknięciu otworzy mu się portal DobreProgramy, jednak w tym drugim przypadku sam decyduje jak długo będzie miał taką możliwość.

Wiecie coś? :slight_smile:

Źródło strony ci nic nie da. Jeśli user raz wejdzie to pozna adres który go interesował. Tak czy siak, nie trzeba zewnętrznych serwisów do tego: użyć przekierowania przez htaccess.

to nie problem, może poznać ów adres :slight_smile: chodzi jedynie o to, aby dzisiaj link przenosił na pożądaną stronę… a jutro zwracał wynik “Strona internetowa jest niedostępna” :wink: