Skrót do pendrive na tym samym pendrivie


(Pilkanozna191) #1

Szybko i na temat, bo liczę również na szybką pomoc :wink:

Mam zainfekowany pendrive, gdy go otwieram pojawia się skrót do niego samego, po włączeniu plików ukrytych i systemowych pojawiają się także pliki autorun, desktop i thumbs.

Avast wykrył syf - Win32:Malware-gen, a potem nie mógł tego ani usunąć, ani przenieść do kwarantanny, w końcu nie zrobił z tym nic.

Malwarebytes znalazł 2 PUP-y, które usunąłem, ale problem istnieje nadal.

Nie pomógł także TDSS Killer od Kaspersky-ego ani ADW Cleaner.

Log z OTL:

http://wklej.org/id/1060935/

pliku extras nie było, nie wiem czy coś źle zrobiłem, czy to normalne że czasem się nie pojawia

a tu log po wpisaniu

http://wklej.org/id/1060949/

Zależy mi na szybkiej pomocy - student przed sesją :smiley:


(Atis) #2

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.

Usuń stare punkty przywracania:

Aby usunąć wszystkie punkty przywracania

Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date

Dysk przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware

Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware PRO.

http://wstaw.org/m/2012/12/29/2012-12-29_005346.png

Zabezpiecz pendrive za pomocą BitDefender USB Immunizer


(Harleyman7) #3

Już przeskanował MBAM:

Poza tym Malwarebytes’ Anti-Malware widoczny jest w logu.

System jest zainfekowany Gamarue.

W logach nie widać wszystkiego.

Boot Mode: Normal | Scan Mode: Current user | Include 64bit Scans

Przeskanuj system Microsoft Safety Scanner

Przedstaw wyniki i pokaż nowe logi z OTL zaznacząc wszyscy użytkownicy.

Aby powstał Extras zaznacz Rejestr skan dodatkowy na użyj filtrowania.


(Pilkanozna191) #4

Dopiero teraz znalazłem czas na skany, MBAM znów nic nie wykrywa, i co ciekawe Microsoft Safety Scanner również… a podczas działania Chrome’a, użycie CPu skacze od 75 do 100%…

logi z OTLa:

http://wklej.org/id/1070751

http://wklej.org/id/1070752


(Harleyman7) #5

Odinstaluj starą wersję QuickTime 7.6.6.

Zaktualizuj do wersji QuickTime 7.7.4 dla Windows

http://www.apple.com/quicktime/download/

Zaktualizuj Google Chrome do wersji 27.0.1453.116.

https://www.google.com/intl/pl/chrome/browser/?hl=pl