Czy jest możliwość wyłączenia monitora skrótem na klawiaturze?
Lub jaś aplikacja która to zrobi.
Czy jest możliwość wyłączenia monitora skrótem na klawiaturze?
Lub jaś aplikacja która to zrobi.
A czy jest możliwość wysunięcia dysku twardego skrótem? Albo wyłączenia głośników skrótem? Nie ma takiej możliwości,bo wyłaczenie wiąże się z odcięciem prądu do tego urządzenia, a za Chiny nie jesteś w stanie przyciskiem na klawiaturze spowodować wciśnięcia wyłącznika na monitorze
możesz wyłączyć komputer używając myszki albo klawiatury monitor też zgaśnie
można ustawić np że jak nie robi sie nic to po 10min sam sie wyłączy
grynczel skrutu to nie ma - ale
Start > Panel sterowania > Ekran > Wygaszacz ekranu > Zasilanie > Schemat zasilania > Wyłącz monitor / i tu ustawiasz po jakim czasie nieobecności przey kompie monitor się wyłączy
Ale to przecież nie jest wyłączenie monitora tylko ustawienie go w stan wstrzymania (standby) a przecież w tym stanie prąd jest pobierany cały czas, no chyba że autorowi to o to chodziło, ale dla mnie wyłączenie znaczy jedno - odcięcie prądu od urządzenia.
na niektórych klawiaturach jest przycisk z takim księżycem, może o to chodzi?
To jest wprowadzenie komputera w stan uspienia.
Chodzi mi o to
Czy jest możliwość zrobienia skrótu do tej funkcji (zmiany w rejestrze,polecenie albo cos inneg)
a nie o stan wstrzymania bo chcę żeby komputer pracował np. skanowanie Avastem
Znalazłem http://www.grc.com/wizmo/wizmo.htm
Skoro taka opcja istnieje graficznie to pewnie w pliku windowsa lub gdzies w rejestrze tez bedzie mozliwosc stworzenia mini programu do przejscia w stan wstrzymania a pozniej tylko w własciwosciach ustawic skrot.
Tutaj chodzi o przejście monitora do trybu Stand-By.