Skróty "Zamknij system, wyloguj, uruchom ponownie..."


(jarmk) #1

Witam. Skoro w dziale "Sprawdzone porady" nie można dyskutować, więc tu zadam pytanko.

Otóż jest tam taki post:

viewtopic.php?f=7&t=268315#p1788261

Utworzyłem sobie taki skrót, jednak po kliknięciu na niego wyskakuje okienko i odmierza czas 30 s. np. do wyłączenia kompa...

Czy można usunąć to odliczanie czasu, tak żeby po kliknięciu na dany skrót komputer od razu zaczął się wyłączać ?


(Cosik Ktosik) #2

Wpisz:

shutdown.exe -s -t 01 spowoduje wyłączenie komputera

Inne:

rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState Hibernate - hibernacja

shutdown.exe -l -t 01 – wylogowanie bieżącego użytkownika

shutdown.exe -r -t 01 – ponowne uruchomienie komputera


(jarmk) #3

Dzięki, właśnie o to mi chodziło.