Skrypt, blad logowania?


(Efilates1) #1

Witam,

Sciaglem skrypt dzieki ktoremu bede uzywal formularza logowania sie na strone stad :http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/skrypt.htm

po odpowiednim zmodyfikowaniu hasla i usera i podpieciu docelowej strony, przy probie logowania wyswietla mi sie komunikat:

Method Not Allowed

The requested method POST is not allowed for the URL /tajna_strona.htm.


Apache/1.3.37 Server at geronimo.superhost.pl Port 80

Dodam iz uzywam platnego serwera.

Co teraz z tym zrobic?


(Skr3czu) #2

Daj cały kod najlepiej


(Efilates1) #3

(Skr3czu) #4

Login

Hasło

 

 

Strona w budowie by geronimo :slight_smile:

Webmaster. Diesel 1987@o2.pl


(Efilates1) #5

fakt, działa.. a może serwer musze w jakiś sposób skonfigurować?! Tylko.. jak :frowning:


(Skr3czu) #6

Login

Hasło

 

 

Strona w budowie by geronimo

Webmaster. Diesel 1987@o2.pl


(Efilates1) #7

niestety, dalej ten sam komunikat... :frowning:


(Skr3czu) #8

To weź ten kod co tam dałem i zrób jeszcze plik strona.html i zobacz czy działa.a jak nie zadziała to cos nie tak z serwerem


(Efilates1) #9

non-stop wywala ten komunikat.. chyba napisze maila do działu technicznego.. co prawda mam w cpanelu konfiguracje php mysql itd.. ale nic z tego nie rozumiem :frowning: dziwi mnie tylko ze na moim darmowym koncie to chodzi a platne nie ;/

Złączono Posta : 21.10.2006 (Sob) 13:54

zmienilem typ formularza:

na

i wszystko dziala jak trzeba.

Nook , dzieki za pomoc :slight_smile:


(floyd) #10

Ten skrypt ma tylko jedną wadę ale poważną.

Jeżeli się podejrzy kod strony to zna się od razu hasła :frowning:


(Efilates1) #11

tak ale juz zblokowałem zapis na dysk przez kolejny skrypt


(system) #12

Diesel , skoro używasz płatnego serwera, to pewnie masz PHP. A skoro jest obługa php, to po co używasz skryptu logowania w JS? Przecież to nawet 10-latek umie obejść, wystarczy spojrzeć w źródło dokumentu.

Moja dobra rada: poszukaj panelu logowania w php. :slight_smile:


(Skr3czu) #13

Dobry w php jest:

:arrow: Logowanie by Pion


(Efilates1) #14

hej hej hej, ale dzieki temu rejestrowaniu Piona, userzy beda mogli sie sami zarejestrowac, a tutaj chodzi o to bym to ja ich sam dodawal to "bazy"...


(Skr3czu) #15

To musisz go troche zmienić ;]


(Efilates1) #16

ale nie wiem jak, szczerze mowiac to nie znam sie na php, czytam i czytam o tym i w ogole nic nie wiem... Nook, licze na pomoc


(Skr3czu) #17

Musiał byś zrobić tak:

Usunać rejestracje z tego logowania ,a żeby dodawać nowe osoby musiał byś robić tak:

Wchodzisz do folderu -> users_logins i tam masz plik txt nazywa się pion kopiujesz to zmieniasz nazwe na jakom chcesz iotwierasz to i podajesz tam jakieś hasło wszytko wysyłasz na serwer i to co podałes w tym pliku txt bedzie potrzebne do logowania

Mam nadzieje że zrozumiałeś :lol: