Skoro to jest taka prosta gierka to czemu jej sam nie klepniesz w wolny weekend?
Oczywiście że tak! Tylko zastanów się z czego to wynika, bo na pewno nie z jakości. Tacy ludzie piszą szybko kod, ale bezmyślnie przez co jak dochodzi do późniejszego jego rozwijania i utrzymania to jest dramat i 10 razy większe koszty bo cała architektura nie istnieje.
Nie rozumiem tej części zdania.
Podałem Ci je w pierwszym moim poście.
Nie sądzę by ktokolwiek powinien Ci mówić co masz robić a co nie. To już Twoja decyzja. Same widełki nie świadczą dobrze o jakiejkolwiek wiedzy tej osoby. 100% różnicy pomiędzy min a max ceną to jest przegięcie, rozumiem można podać widełki z różnica do 20%, ale nie 100%.
…wsadzi Cię do Alcatraz, jak zawali coś w płatnościach za “bonusy” i dane kart wyciekną, to za RODO Ty odpowiadasz, nie On
Dobrze wypunktowałeś, zapisałem sobie tę kwestię. Dzięki
Nie powinieneś się poważnie zastanowić, bo taki delikwent nie ma bladego pojęcia o skali i złozoności problemu.
Jasne, jak coś będzie nie tak, to mu nie zapłacę. Warianty będzie miał dwa: 1) iść do sądu 2) poprawić dostać $
Pokaż mi jedną taką większą grę.
Fifa wychodzi co roku, Gothic, Gothic 2
Skoro to jest taka prosta gierka to czemu jej sam nie klepniesz w wolny weekend?
Ponieważ swoją przygodę z programowaniem zakończyłem na c++
co jak dochodzi do późniejszego jego rozwijania i utrzymania
Nie ma czego rozwijać potem, w dalszym kroku trzeba tworzyć coś nowego. Clash Royale jest rozwijane na siłę i bez sensu.
Podałem Ci je w pierwszym moim poście.
40k za dobry software i jaki % zwrotu w jakim okresie czasu ? (statystycznie)
Ogólnie dziękuję wam za naświetlenie sytuacji, teraz już wiem, że więziony programista zarobi więcej PLN aniżeli Panna lekkich obyczajów. Musimy otworzyć się na Indie, oraz Bliski Wschód ściągając dobrych coderów.
Fifa to właściwie tylko jedna gra aktualizowana co roku. Ghotic podobnie. Znajdź sobie informacje ile czasu powstawały pierwsze części tych gier. To będziesz miał poglądowy czas powstawania takiej produkcji od zera.
Programista nie jest od biznesowego aspektu Twojej aplikacji - to już Twoja działka by aplikacja uzyskała interesujący Cię zwrot. Programista jedynie zrealizuje twoją aplikację, jego nie będzie interesowało czy ona będzie zarabiała czy nie.
Boeing też tak myślał… Nawiasem mówiąc nie znam takich, a współpracuję z programistami z tych regionów, nie dość, że nie idzie się dogadać z nimi to jeszcze nie idzie zrozumieć ich kodu, a ich błędy ktoś musi łatać… Im się nawet nie chce google użyć do spróbowania znalezienie problemu, lepiej napisać na grupie na fb lub wysłać maila na przypadkowy alias firmowy z myślą, że ktoś za nich znajdzie rozwiązanie. No a jak nie to zepchną problem na kogoś innego z jakiegoś wymyślonego powodu - tutaj ich kreatywność nie zna granic , szkoda, że nie przekładają jej na rozwiązywanie problemów programistycznych .
I ze niby jedna osoba ma stworzyc kopie Clash of Clans? Sam stobie sterem, zeg… znaczy, koderem, keirownikiem projektu, grafikiem, muzykiem, bazodanowcem, sieciowcem, expertem od security, pewnie tez testerem i wydawca, bo przynajmniej wymagania funkcjonalne ladnie udokumentujesz i mu podasz? Czy screen z gry i ‘zrob jak to tylko lepiej’ wystarczy?
I 5-10k za calosc? czyli, jakis miesiac pracy? jedna osoba? Za kopie gry trzepiacej miliardy?
Spoko. Da rade. Tak samo, jak uczen liceum plastycznego strzeli ci kopie panoramy raclawickiej, w zaledwie 2 tygodnie. /s