Milionowe lub nie, ale firma musi mieć ZYSK, no i programista nie zarabia 2250… Raczej x4
Oczywiście, nie szukam wolontariuszy, choć jeśli przypuszczenia osób tutaj są prawdziwe. to chyba na takowego trafiłem bo jest gotowy wykonać coś takiego (z mniejszą ilością postaci) za stawkę znacznie niższą…
- Jasne programiści, ogólnie IT teraz dobrze zarabiają, ale jest również spora konkurencja i to co roku coraz większa, pamiętaj o tym.
Być może “milionowe” stawki sa nieco przesadzone
No właśnie to mnie rozbawiło (bez obrazy dla autora). Choć pewnie są i tacy, którzy szukają zajęcia po którego wykonaniu będą sobie żyli rok z jednego zlecenia.
osobowy, praca przez rok
Z całym szacunkiem ale rok to się tworzy topowe gry na PC… temat dotyczy tak na prawdę minigierki w której każda postać wali swoim atrybutem na pół oślep.
No chyba, ze z polibudy weźmiesz praktykantów do pomocy i sam napiszesz, to będzie taniej
Być może zabawne, ale Ci “praktykanci” nie raz pokazali, że są szybsi, o wiele tańsi i z pasją. Jak ktoś wykonuje zawód wirtualnego boga (wirtualna rzeczywistość) tylko dla pieniędzy to faktycznie może wyjść nawet milion. Ale nie polecam takiego podejścia, potem człowiek się tylko WAŁĘSA bez wyższego celu :D.
Podejrzewam, że produkcja i utrzymanie Clash of Clans
Ja mam w głowie Clash Royale nie Clans, to dwie różne gierki, choć producent ten sam
Ja bym obstawiał, że większość kosztów to reklama i jeszcze raz reklama.
W 2015 roku generowała 1,5 miliona złotych dochodu DZIENNIE
Hohoho :), nie wiedziałem :). Jeśli tak to brawa dla twórców. Ale zaraz to było 4 lata temu jak jest
obecnie ?
Dochodu czy przychodu? Bo to zupełnie inne kategorie!
Raczej podawali kwotę brutto, więc przychód.
i wiem jakie są stawki w przypadku realizacji jakiejś aplikacji.
A właśnie stawki, zawyżają je duże corpo, a ja jako klient ich nie wymyślałem, ale jeśli możesz to podaj widełki abym miał szerszy pogląd na sytuacje.
Tak reasumując, jeśli ktoś jest gotów stworzyć replikę tejże gry za 5-10k to powinienem go gonić bo się prostytuuje, czy stworzy mi Mario Bros Remastered ?