Skrypt do logowania


(system) #1

Szukam skryptu który daja się na strone i że na stronie się logujesz do forum :stuck_out_tongue:


(Cudny) #2

Szczeze to nie wiem dokladnie o co ci chodzi - bo jak umiesz napisac forum w php to umiesz napisac tez skrypt do logowania.

Jesli jednak masz jakies gotowe forum czy cos takiego i nie mozesz zrobic str. do logowania to musisz miec jakas baze danych na serwerze.

Ponizej szybka pomoc ;]

pierwsza strona (index.htm)

Podaj haslo bleblebleble:

A tutaj druga strona o nazwie: yoLogojKurcze.php

<?php

mysql_connect(‘host’,‘login’,‘haslo’);

mysql_select_db(‘wybranaBaza’);

$login = $_POST[‘log’];

$haslo = $_POST[‘pass’];

$query = mysql_query(“select * from passwords where log=’$login’ and haslo=’$pass’”);

$qq = mysql_fetch_array($query);

if(($qq[‘log’] == TRUE) $$ ($qq[‘pass’] == TRUE))

{

print ‘No kur… jest zaj… znasz login i haselko jestes gosc ;]’."

}

else

{

print ‘Jestes kawal ch… nie znasz hasla wiec zawijaj sie stad ;D’."

};

?


Jestem po ostrej imperzce wiec wszystko jest troszki wulgarne hehe ale mniej wiecej powinno to tak wygladac - oczywiscie jest to poddatne na wlamanie typu SQL Injection i zrobil bym to inaczej ale to tylko przyklad - jezeli nie znasz MySQL to nic ci nie da moja pomoc…

Pzdr