Skrypt Java!


(Krykadam) #1

Witam ! Chciałbym sobie zrobić tak jak na tej stronie aby jak nacisne sobie na minieturki zeby wyskakiwalo tylko okno ze zdjęciem. Jak to zrobić??

Czy php-nuke takie coś przyjmnie ?


(3dm Racek) #2

Jasne, jeżeli wstawisz kod w odpowiednie miejsce :slight_smile:


(Krykadam) #3

A móglby ktoś pokazać jak taki kod zrobić !!


(adpawl) #4

if (timeout != 0) text +=" onLoad="setTimeout('window.close()', " + timeout*1000 + ");"";

" + URL + "


(Krykadam) #5

a możesz usunąć z kodu ten bajer zdalnego wyłączania ??? Nie cche tego !


(adpawl) #6

W skrypcie zmieniasz:

timeout =10; na timeout =0; :wink:


(Krykadam) #7

if (timeout != 0) text +=" onLoad=\"setTimeout('window.close()', " + timeout*1000 + ");\"";

" + URL + "


(adpawl) #8
  1. musisz do linku dodać parametr target="_blank"...

czyli np.:

link[/code]


2. w powyższym zamiast słowa link, wstawiasz obrazek

czyli np.:

[code] opis

  1. sam skrypt wstawiasz w sekcji head, lub tworzysz plik skryptu np. popup.js , który zawiera wszystko, co jest pomędzy znacznikami

potem w swojej stronie umieszczasz w sekcji head taki wpis:

Ten skrypt wstawiasz tylko raz !!

odwołanie do niego [b]


(Krykadam) #9

if (timeout != 0) text +=" onLoad=\"setTimeout('window.close()', " + timeout*1000 + ");\"";

" + URL + "


(adpawl) #10
  1. ma być: b]

2. wybacz, mój błąd... :?

ma być bez tego: target="_blank"!

Natomiast wymaga zmiany w treści skryptu...

z

preview = window.open("", "preview", windowprops);

na

preview = window.open("", "", windowprops);

(Krykadam) #11

if (timeout != 0) text +=" onLoad=\"setTimeout('window.close()', " + timeout*1000 + ");\"";

" + URL + "


(adpawl) #12

Teraz jest ok!

Co do kolejnego pytania o marginesy, to musisz poprawić dwie linijki w skrypcie ...a mają wyglądać tak:

windowprops = "width=" + WIDTH + ",height=" + HEIGHT;

(Krykadam) #13

A jak to do PHP-Nuke do artykulu wlozyc ?? (modul Content) :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :smiley: :smiley: :x :x


(lazikar) #14

Wszystko i na temat. Poczytać. Zastosować. :smiley:


(Krykadam) #15

Dzięki! A byś mi mógł pomuc zastosować taki skrypt do artykułu ?

Proszę mi badzro zależy...

http://www.adamnokia.republika.pl/java.html


(lazikar) #16

Ale Adamie SX przecież masz napisane co masz zrobić i gdzie wstawić. :?


(Krykadam) #17

1.A czy można tak zrobić że dla każdego okna inny tytuł ??

  1. Czy da sie zrobić tak samo jak w JavaScript tylko że w czystym HTMLU-u ??

P.S. Czy mozna takie same okna zrobic tylko ze w czystym PHP ?


(adpawl) #18
  1. Tak, możesz przykładowo ustawić tytuły na szytwno np. w postaci tablicy

....możesz też przekazywać tytuł jako dodatkowy parametr funkcji odp. za wyświetlanie okienek popup

  1. Nie, raczej się nie da ...i musi to być jscript lub vbscript - ze wskazaniem na to pierwsze!

Co do ps.

...w zasadzie, to można by wyskrobać skrypt w php, który by otrzymywał np. przez POST/GET adres obrazka i wyświetlał go ...ale :x


(Krykadam) #19

1.A czy to co zrobiłeś to jest okno popu ?

  1. zobacz w tym kodzie

    link[/code]

    to

[code]Start

co oznacza ?? bo w niektorych skrytach widzialem inne/