Skrypt kasowania zawartości pliku


(Patrol) #1

Witam!

Stworzyłem taki plik:

Niestety on mi nie działa.

Mam kilka pytań:

Jak zrobić żeby skrypt działał?

Jak zrobić żeby po naciśnięciu przycisku skrypt się wykonywał?


(Li0n) #2

gdzie go odpalałeś? na serwerze?


(adpawl) #3

Błąd w chmode ...poza tym unlink można sobie darować


(Patrol) #4

adpawl które lepsze? Jak zrobić to w przycisku ...


(Kutar 0) #5

Albo jeszcze prościej:

<?php

$fp=fopen ('LK/choco.txt','w');

fclose($fp);

?>

Rozumiem że chcesz wykonać tą akcję po kliknięciu przycisku. Robisz sobie rormularz z przyciskiem, np. taki:

i na początku w pliku:

<?php

if(isset($_POST['zmiennakontrolna'])&&$_POST['zmiennakontrolna']==1) {

$fp=fopen ('LK/choco.txt','w');

fclose($fp);}

?>

(Patrol) #6

Kutar nie działa.


(Kutar 0) #7

O, sory, zamiast:

daj

takie małe przejęzyczenie;] Czyli cały kod:

<?php

if(isset($_POST['zmiennakontrolna'])&&$_POST['zmiennakontrolna']==1) {

$fp=fopen ('LK/choco.txt','w');

fclose($fp);}

?>

(Patrol) #8

Na domowym serwerze działa, ale wgralem pliki na serwer komercyjny i jakoś nie usuwa. A za kodem dałem jeszcze wyświetlanie zawartości pliku i jak nacisne na przycisk to niby skasowało nie wyświetla już ale jak odświerze to jest zawartość pliku. Nadałem CHMODY.

Złączono Posta : 04.05.2007 (Pią) 11:30

Działa, ale żeby nie robić tematu nowego to mam problem z przeglądarkami. Otóż mam panel i mam Operę. I jak widzicie nadal było widać treść, chociaż jej niebyło. Czy możliwe jest żeby Opera zapisywała całą stronę w swoim katalogu, a później ją wyświetlała?


(Kutar 0) #9

Każda przeglądarka ma tak zwaną pamięć cache. Po pierwszym wejściu na daną stronę przeglądarka zapisuje ją w tej pamięci. Po ponownym wejściu na nią przeglądarka już nie wysyła żądania do serwera, tylko pobiera tą stronę właśnie ze swojej pamięci. Ma to na celu przyspieszenie ładowania się stron.


(Patrol) #10

A jak to wyłączyć?


(Kutar 0) #11

Można to wyłączyć w opcjach przeglądarki, np. w Firefox'ie : Narzędzia > Opcje > Zaawansowane > Sieć > Pamięć podręczna > 0 MB


(Dashmen515) #12

Albo wystarczy odświeżyć, wtedy dasz "polecenie" aby pobierała z serwera całą stronę :wink: mi taki sposób działa


(Patrol) #13

A na operze jak zrobić?


(Kutar 0) #14

OMG, tak ciężko poszukać w opcjach :stuck_out_tongue:

Narzędzia > Preferencje > Zaawansowane > Historia > Podręczna na dysku > Wyłącz