Skrypt pop-up


(Wolin) #1

Witam

Mam problem ze skryptem pop-up, mianowicie otwiera się na każdej pod stronie jportalu a ja chcę żeby otwierał się na index-sie.

Pozdrawiam :wink:


(Slafur) #2

A twoja strona jest oparta na ramkach?? (np.: ifreme, framset)


(Monczkin) #3

spróbuj parametru "self'


(Wolin) #4

Moja stronka

Można jaśniej ?


(Slafur) #5

A nie lepiej by było napisać taki skrypt który będzie generował cookies??

User oglądałby reklamę tylko raz:)


(Monczkin) #6

chodziło mi o zamianę parametru "new_window" na "_sef", gdyż new_window otwiera okno w nowej stronie, a self powinien otworzyć na tej stronie na której jest link


(Asterisk) #7

chyba na "self"


Pisz staranniej i precyzyjniej


(Monczkin) #8

każdemu może się zdażyć :stuck_out_tongue: (innym znacznie częściej)


(Wolin) #9

Ale ja nie chcę żedy otwierało się w tym samym oknie :?

Takie coś by mi pasowało.


(Monczkin) #10

a na podstronach nie masz przypadkiem tego linku (do skryptu) ?? jeśli jest to go usuń

Masz jakiegoś linka do omawianego problemu ??


(Wolin) #11

Skrypt wstawiłem do index.php a ten pop-up otwiera się we wszystkich podstronach.

Moja strona


(Monczkin) #12

hm... u mnie na podstronach się nie odpala


(Wolin) #13

U mnie się otwiera np. jak klikam w "Bannery" lub "Katalog stron", "Humor" itd.


(Monczkin) #14

dlatego, że masz tam link do tego skryptu :slight_smile: we wszystkich wymienianych przez Ciebie - wywal je i powinno być dobrze


(Wolin) #15

Ale w którym pliku, jak ja go wstawiałem tylko do index.php


(Asterisk) #16

Sprawdziłes to?

Bo chyba jednak nie


(Monczkin) #17
Tapety na pulpit - bannery

tak więc masz ten link na wyedytowanych podstronach - wyedytuj kod np. w notatniku, wywal, zapisz i zobacz efekt :slight_smile:


(Wolin) #18

Sprawdziłem i widze, że np. w banner.php jest

include("theme/$theme/index.php");

A tam wstawiałem skrypt :?


(Monczkin) #19

w porządku - zrób tak jak mówiłem i zobacz efekt :slight_smile:


(Wolin) #20

Ehh, ale czy ty nie rozumiesz, że to jest jportal i on nie ma tak jak ty napisałeś w banner.php

Tapety na pulpit - bannery

Tylko:

<?


/ ***************************************************** /

/* jPORTAL - internetowy system portalowy */

/ ***************************************************** /

/* autor: Pawel 'jaco' Jaczewski */

/* email: info@websys.pl */

/ ***************************************************** /



include('config.php');

#=====================================================#


if(isset($id)) {


banner_click($id);


}

#=====================================================#


function site_main() {


global $id;





main_title_open();

echo 'Bannery';

main_title_close();


main_text_open();

echo 'Jeżeli masz banner w moim rotatorze możesz przegladać jego statystyki (odsłony, kliknięcia, czas emisji), aby dostać się do tych informacji podaj hasło. Jeżeli jeszcze nie masz u mnie bannerka a chciałbys się wymienić przeczytaj informacje umieszczone na podstronie współpraca!
';


if(banners_info('banners')<>20) blogin_form();


main_text_close();




}



#=====================================================#


$site_title = 'bannery';

$meta_info = '';


include("theme/$theme/index.php");

?>[/code]