Skrypt to logowania się (atrapa)


(Skr3czu) #1

jak zrobić taki skrypt że pisze zebu podać login i haśło i napis zaloguj naciskasz zaloguj i w java script pokazuje się bład moze być to w php to ma być tylko taka atrapa.

pozdrawiam


(Balon) #2

jjjaaaa takie banaly ;p wiesz to jest w sumie nic trudnego... porownojesz zmienne i odpalasz funkcje w javie... oczywiscie zakladam ze to ma byc skrypt na jedno haslo i jeden login... jesli na wiecej to tez prosto ale wtedy trzeba to oprzec na bazie danych ;]

<?php

// definiujemy stale z poprawnym loginem i haslem

define('LOGIN', 'test');

define('PASS', 'tajnehaslo');


// formularz 

?>

| Login:  | |
| Hasło:  | |
|   | |

<? // logowanie $login = $_POST['login']; $pass = $_POST['pass']; if(isset($login) && isset($pass)){ if($login == LOGIN && $pass == PASS){ echo ';'; }else{ echo ''; } } ?>[/code]


(Skr3czu) #3

bardzo Ci dziękuje za pomoc:))

pozdrawiam


(system) #4

nie prościej tak?

Login:

a w pliku zalogowany.html robisz stronę z nieudanym logowaniem...


(Balon) #5

1. to ze rozpisalem to do tabelek to dlatego ze lubie jka jest wszystko poukladane

2. ten Twoj skrypt jest swietny.. 10 razy mniej kodu i na dodatek nic nie robi.. extra..