Skrypt "załobny" - istnieje?


(matfeusz) #1

Czy istnieje jakiś skrypt który sprawi że strona będzie wyświetlona tylko w odcieniach szarości. Czy muszę zmieniać cały layout?


(Kr2y5i3k) #2

dołączam się do pytania :slight_smile:


(Dmirecki) #3

Tu coś jest o tym


(Czarek1995) #4

A jaka to preinstalacja ??? Ja mam jPORTAL, ale tylko zmieniłem na szarości. Zobac: http://www.gfc.boo.pl /


(matfeusz) #5

Neo_Agent, też mam jPORTAL ;]

ja dałem ten kod w bloku i mi nie działa. spróbuję wrzucić to jeszcze do thema może wtedy zadziała ale jak będę miał chwilkę czasu. Albo niech ktoś sprawdzi ;]


(Aniołeczek) #6

Jakiej przeglądarki używasz? Bo takie skrypty działają prawie tylko i wyłącznie w IE


(matfeusz) #7

sprawdzałem na IE i FF i nie działa


(Aniołeczek) #8

Hmm... spróbuj tym, tylko trzeba go sobie przerobić by reklamy nie było :slight_smile:

Bloguj.Net


[/code]


albo

[code]

Ale działa niestety tylko w IE... :frowning:

Moim zdaniem po prostu stronę przerobić - jak przerobisz ją, czy style, loga to będzie na zaś...

Co z tego, że trochę więcej czasu to kosztuje...

Ale efekty tego będą lepsze :wink:


(Czarek1995) #9

Zrób tak, jeśli chcesz przerobić te logo to nie da się, bo one jest (indeksowane). Najlepiej zrób screena tak jak ja, potem przerób go np. na odcienie szarości ja to zrobiłem w IrfanView i w Gimpie dodałem wstążkę czarną i wrzuciłem na server pod nazwą "top" i podmieniłem z tamtym drugim. Na początku to nie działa, ale za jakieś 2-3 minuty jest dobrze i trzeba odświeżyć stronę.

Pozdrawiam, Neo_Agent


(matfeusz) #10

yyy indeksowane? :shock: możesz to wyjaśnić?

Nie trzeba robić screena skoro mam dostęp ftp do strony, po prostu przerabiasz w jakimś programie logo na wygląd żałobny i podmieniasz pliki. Po wrzuceniu na serwer działa od zaraz tylko trzeba usunąć pamięć podręczną przeglądarki i tyle.


(Czarek1995) #11

Wiem o tym, ja też mam dostęp, ale jak jest plik indeksowany to nie da się go przerobić, teoretycznie np. w jakimś programie widać jego efekt, ale na stronie już nie, bo on się nie zmienil.


(matfeusz) #12

"Po wrzuceniu na serwer działa od zaraz tylko trzeba usunąć pamięć podręczną przeglądarki i tyle."

Tu jest odpowiedź :slight_smile:


(Czarek1995) #13

no, ale Ci już działa ?? Daj mi link do strony...